Ofițer al IPJ Gorj, în arest la domiciliu!

3577

S-au schimbat lucrurile în cazul ofițerului de poliție din cadrul IPJ Gorj acuzat că a împușcat un câine, el primind mandat de arestare preventivă la domiciliu. Comisarul Cosmin Nicolae Militaru a fost inițial reținut pentru 24 de ore, după care Judecătoria Târgu-Jiu a respins cererea de arestare preventivă a acestuia și a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Ofițerul a contestat măsura respectivă, lucru pe care l-au făcut și procurorii, iar acum Tribunalul Gorj le-a dat câștig de cauză anchetatorilor, care au cerut mandat pentru polițist. „Admite contestaţia formulată de contestatorul Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu împotriva încheierii penale nr. 01/19.01.2023 pronunţate de Judecătoria Târgu-Jiu. Desfiinţează încheierea penală nr. 01/19.01.2023 pronunţată de Judecătoria Târgu-Jiu și, rejudecând, în baza art. 227 alin. 1 Cod pr. pen., respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu în dosarul nr. 261/P/2023, cu privire la inculpatul Militaru Nicolae Cosmin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, (…), uzul de armă letală fără drept(…) şi infracţiunea de schingiuirea animalelor, (…). Ia faţă de inculpatul Militaru Nicolae Cosmin măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare. În baza art. 221 alin. 1, alin. 2, alin. 3 Cod pr. pen. raportat la art. 215 alin. 2 lit. j Cod pr. pen., impune inculpatului ca, pe durata măsurii preventive dispuse, să nu părăsească imobilul unde locuiește efectiv”, a decis Tribunalul Gorj. Decizia judecătorilor este definitivă și îl obligă pe ofițerul de poliție să nu ia legătura sub nicio formă cu martorii din dosar și să se prezinte la instanță ori de câte ori este cazul. El mai are de achitat și 200 de lei cheltuieli judiciare. Pe 15 ianuarie ofițerul de poliție a fost reclamat la 112 că a împușcat un câine la locuința sa din Bălești. Animalul a fost împușcat în cap, dar a reușit să rămână în viață, fiind găsit ulterior de un medic veterinar și dus la un cabinet pentru a primi îngrijiri. Conform anchetatorilor, ofițerul deținea legal acasă arma pe care a folosit-o, doar că a încălcat grav legea când a utilizat-o în gospodăria sa. „În cauză s-a reţinut că în data de 15.01.2022, în jurul orelor 14.30, din interiorul curţii imobilului unde domiciliază suspectul MNC, s-a auzit un foc de armă şi, după puţin timp, a fost observat un exemplar canin rănit, care a sărit gardul proprietăţii şi s-a adăpostit într-un canal pluvial situat la o distanţa de aproximativ 5 metri. Exemplarul canin a fost identificat în viaţă, prezentând orificii circulare de penetrare la nivelul craniului, motiv pentru care a fost ridicat de medicul veterinar al Circumscripţiei Băleşti şi transportat la un cabinet veterinar din mun. Tg-Jiu, Jud. Gorj, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, au comunicat anchetatorii.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

  1. Ăsta e comportament de ofițer al poliției, mai lucrează și în domeniul prevenirii faptelor antisociale ale elevilor din instituțiile de învățământ. Ce ar putea el să-i învețe pe elevi, cum nu trebuie respectată legea ?????
    Păcat de hainele pe care le poartă, face de râs instituția din care face parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here