Ofiţer al IGPR, de miercuri la IPJ Gorj

135

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) supraveghează referendumul din Gorj. Astfel, de miercuri, un ofiţer al IGPR se află la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Gorj, el având rolul de a superviza activitatea instituţiei până şi în timpul referendumului. Doi astfel de reprezentaţi ai IGPR s-au aflat la IPJ Gorj şi la alegerile locale.

În fiecare judeţ al ţării au fost trimişi ofiţeri ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, care supervizează activitatea inspectoratelor de poliţie judeţene. Gorjul nu a făcut excepţie, dar, deoarece judeţul nostru nu prezintă un risc ridicat privind posibilitatea de fraudare a referendumului, doar un reprezentant al IGPR a fost trimis aici. Prezenţa ofiţerului IGPR a fost confirmată joi şi de purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică.
În ce priveşte cercetarea dosarelor înregistrate privind referendumul, la Gorj fiind unul singur, cel cu buletinele minerilor, şi procurorul general, Codruţa Kovesi, a dispus ca cercetările şi soluţiile privind infracţiunile comise în timpul scrutinului, printre care oferirea sau darea de bani şi împiedicarea participării la vot, să fie verificate de procurori de la parchetele curţilor de apel.
Cauzele vor fi înregistrate şi soluţionate la unitatea de parchet competentă din punct de vedere material şi teritorial, iar la nivelul fiecărui parchet de pe lângă curtea de apel va fi desemnat un procuror care va verifica modul în care se efectuează cercetările şi soluţiile dispuse de către unităţile subordonate şi va analiza oportunitatea preluării cauzelor, în funcţie de împrejurările concrete şi natura faptei săvârşite.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here