Oficiali ai OMS, în vizită la Spitalul de Pneumoftiziologie

201

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu a fost vizitat de o delegaţie formată din oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), un medic din Bucureşti, unul de la Timişoara şi doi medici de la Dispensarul TBC din Târgu-Jiu. Scopul vizitei a fost urmărirea circuitelor în cadrul Programului Naţional de Control al Tuberculozei.

Singurul spital din Gorj unde se tratează tuberculoza este Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. În cursul zilei de joi, 13 martie, unitatea a fost vizitată de specialişti în domeniul sănătăţii, în delegaţie aflându-se chiar oficiali ai OMS. „Au ajuns la noi doi reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, însoţiţi de doi medici pneumologi – unul din Timişoara şi dr. Victor Spînu de la Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti – şi doi medici de la Dispensarul TBC din Târgu-Jiu. Scopul vizitei lor este verificarea respectării circuitelor în cadrul Programului Naţional de Control al Tuberculozei”, a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.
Specialiştii sosiţi la Spitalul de Pneumoftiziologie au fost însoţiţi şi de un translator, astfel că schimbul de informaţii a fost realizat în condiţii optime. Reprezentanţii unităţii medicale au făcut o prezentare a spitalului, după care oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au făcut o vizită în saloane, purtând discuţii cu pacienţii fără accesul angajaţilor din spital.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here