OFICIAL: Pandurii nu va juca la Motru

181

Clubul Pandurii Târgu Jiu anunţă că partidele din partea a doua a campionatului nu se vor putea disputa pe stadionul din Motru. Până la finalizarea lucrărilor la noul stadion din Târgu- Jiu, Pandurii Târgu Jiu va disputa meciurile programate pe teren propriu în 2017 pe acelaşi teren pe care a evoluat şi în anul 2016, Stadionul Municipal din Severin.

La finalul anului 2016 o comisie formată din reprezentanţi ai Ligii Profesioniste de Fotbal şi ISB Media, deţinătorul drepturilor de transmitere a meciurilor din Liga I Orange, a inspectat stadionul din Motru pentru a stabili dacă acesta poate fi omologat provizoriu pentru a se disputa acolo meciuri din Liga I. Reprezentanţii LPF şi ISB Media au prezentat condiţiile pe care arena din Motru ar trebui să le îndeplinească pentru a putea găzdui meciuri din prima ligă.
Deşi s-au prezentat o serie de recomandări în privinţa lucrărilor de îmbunătăţire ce trebuie efectuate pentru ca stadionul să poată corespunde cerinţelor ROAF şi Manualului Media al Ligii I, şi gazdele din Motru au arătat disponibilitate pentru a pune la dispoziţia echipei Pandurii stadionul din localitate, acţionarii clubului Pandurii au luat în calcul toate prevederile regulamentare referitoare la terenuri, dar şi numărul de jocuri pe care echipa ar trebui să le dispute la Motru, şi au decis ca Pandurii să continue să joace şi meciurile din partea a doua a campionatului tot pe terenul de la Severin. Reprezentantul ISB Media a explicat că este posibil ca majoritatea meciurilor de pe teren propriu ale echipei Pandurii să fie programate în nocturnă, aşa cum s-a întâmplat în prima parte a actualului sezon, într-un astfel de caz existând posibilitatea ca Pandurii să poată juca doar câteva partide pe un teren fără nocturnă. Pentru că la Motru nu există posibilitatea de a se disputa jocuri în nocturnă, clubul Pandurii era nevoit să asigure, ca stadion de rezervă, Stadionul Municipal din Severin pe care să dispute meciurile programate în nocturnă. Se putea ajunge astfel la situaţia ca majoritatea meciurilor din acest sezon să se dispute tot pe terenul din Severin, iar investiţiile care ar fi urmat să fie făcute în stadionul din Motru să devină inutile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here