OFICIAL! Ministerul Transporturilor: Nu sunt sume prevăzute în buget pentru drumul expres Târgu-Jiu – Craiova! Dan Vîlceanu: O gogoriță, o păcăleală!

814

Ministerul Transporturilor a comunicat, oficial, printr-un document semnat de ministrul Răzvan Cuc, că nu au fost prevăzuți bani pentru realizarea drumului expres Târgu-Jiu – Craiova, în bugetul din acest an. De fapt, ministrul Transporturilor a răspuns unei interpelări a deputatului liberal Dan Vîlceanu în legătură cu sumele prevăzute în buget și o estimare a termenului în care va fi scos la licitație contractul de execuție a lucrărilor la drumul expres Târgu-Jiu – Craiova. Vîlceanu spune că știa din momentul în care a fost dezbătută Legea Bugetului de Stat că nu există bani pentru realizarea acestui obiectiv de infrastructură, iar acum, după ce au trecut alegerile europarlamentare, cei care conduc Ministerul Transporturilor recunosc acest lucru.

După mai bine de o lună, din momentul în care parlamentarul gorjean Dan Vîlceanu l-a interpelat pe ministrul Transporturilor în legătură cu stadiul proiectului privind realizarea drumului expres Târgu-Jiu – Craiova, banii pentru acest proiect și când se estimează că vor fi scoase la licitație lucrările, Răzvan Cuc recunoaște că nu au fost prevăzute sume în bugetul din 2019 pentru realizarea acestui obiectiv de infrastructură extrem de important pentru județul Gorj.
,,În conformitate cu OG 47/2013 cu modificările și completările ulterioare, pentru a putea fi introdus un proiect în Legea Bugetului de Stat este necesară aprobarea Formularului Cod 1. Până în prezent nu a fost aprobat Formularul Cod 1 pentru projectul <>”, se precizează în documentul citat. Vîlceanu a declarat că se aștepta la acest răspuns, pentru că știa de faptul că nu sunt bani în buget pentru drumul expres Târgu-Jiu – Craiova.,,Au confirmat minciuna pe care o spuneau Weber și Cuc non-stop! A trecut campania electorală, trebuia să răspundă la o interpelare și la interpelări trebuie să dai răspunsul corect, nu să faci propagandă și ăsta e răspunsul, ceea ce vă spuneam de la începutul anului: nu sunt bani în buget pentru drumul expres Târgu-Jiu – Craiova.
Au deschis un credit de angajament, adică bani pe hârtie, ei nu există în buget, sunt în afara bugetului, care le dă posibilitatea să facă licitație. Deci, au deschis acest credit și au putut să facă licitație pentru studiul de fezabilitate, dar în buget, pentru execuția drumului, sunt zero lei, așa cum spune și ministrul, în răspunsul la interpelare”, a afirmat Vîlceanu. În documentul elaborat de Ministerul Transporturilor se precizează că ,,numai după ce se întrunesc condițiile legate, proiectul va putea fi introdus în Legea Bugetului de Stat. Totodată, documentația privind achiziția publică a contractului de servicii <>, a fost încărcată în Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al achizițiilor publice – SICAP și a avut ca termen de depunere a ofertelor data de 17 mai 2019”.Deputatul liberal spune că totul e o păcăleală, iar licitația pentru studiul de fezabilitate, după ce a fost amânată în câteva rânduri, în prezent este suspendată. ,,Știam acest lucru, am făcut publică o discuție pe care am avut-o, în ședința comisiei de buget, cu ministrul de la acea vreme Rovana Plumb, care era ministru interimar la Transporturi și dânsa a recunoscut de atunci că nu, nu sunt bani în buget, dar vor face dânșii un formular, că e noua lor procedură, cu un formular. (…) Adică o gogoriță, o păcăleală, prin care le spun oamenilor că vor face drumuri peste tot în țară, că ceea ce au promis în Gorj, au promis în toată țara, probabil nu e județ în care să nu fi promis un drum și atunci fac păcăleala asta. Fac licitație, pe care au amânat-o de trei ori, iar ultima oară când am verificat eu era suspendată”, a afirmat președintele PNL Gorj.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here