Oficial deschisă, Transalpina a atras mii de turişti în weekend

259

Circulaţia rutieră pe drumul naţional DN 67C Rânca – Obârşia Lotrului (km 34+500 – km 59+800) a fost redeschisă, sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 07.00. Dorind să se bucure de o evadare în natură şi să se bucure de peisajele superbe de pe Transalpina, mii de turişti au ales acest traseu în weekend.

Din data de 15 august circulația rutieră a fost redeschisă pe drumul național 67C, Rânca – Obârșia Lotrului (km 34+500 – km 59+800). Deschiderea oficială s-a făcut la ora 07.00, sâmbătă dimineaţa. Astfel, în intervalul orar 07.00-19.00, circulația este permisă pentru toate categoriile de autovehicule cu masă totală ≤ 3,5 tone. Pe timpul nopții circulația este interzisă din cauza traseului dificil și pentru evitarea oricăror pericole. De asemenea, participanții la trafic sunt rugați să respecte indicatoarele şi semnalizările rutiere existente, precum și să adapteze viteza la condițiile traseului. Practic, de acum încolo, Compania Naţională de Drumuri îşi asumă răspunderea în cazul maşinilor avariate din cauza stării drumului.

Mii de autoturisme şi motociclete, pe Transalpina
De cum au aflat că Transalpina se deschide oficial, turiştii au şi pornit la drum. Astfel, în acest sfârşit de săptămână mii de turişti au ajuns pe Drumul Regelui, bucurându-se de frumuseţile locului. Au venit oameni din mai multe zone ale ţării, dar şi de peste hotare. Trebuie menţionat faptul că viteza maximă admisă este de 30 de kilometri pe oră, iar noaptea nu se poate circula. Chiar şi aşa, unii şoferi par că nu au înţeles măsurile de siguranţă. Drumul va rămâne deschis până la mijlocul lunii octombrie, când la munte se vor aşterne primele zăpezi, iar circulaţia va fi oprită din nou.

Atracţii pentru turişti
DN 67C – Transalpina –, cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, este cea mai înaltă şi cea mai frumoasă şosea din ţară. Transalpina trece prin staţiunea Rânca, zonă considerată mană cerească pentru turişti, fiind o oază de linişte şi relaxare. Cabanierii din Rânca sunt pregătiţi să îşi întâmpine oaspeţii, ofertele de cazare fiind variate. Turiştii pot face drumeţii şi alte activităţi recreative. Şi localnicii îi aşteaptă pe turişti pe transalpina gigiTransalpina, ei scoţând la vânzare produse bio, expuse pe marginea drumului. În zonă sunt amplasate mai multe tonete cu diverse produse, pe modelul celor de pe Transfăgărăşan sau din zona Rucăr-Bran. Preţurile practicate de comercianţii de suveniruri şi produse bio sunt acceptabile, cumpărătorii având posibilitatea de a negocia unele produse. La 2.000 de metri, a fost amenajat chiar un spaţiu comercial unde turiştii pot achiziţiona fructe de pădure, ceaiuri, brânzeturi. De altfel şi în zona staţiunii Rânca sunt disponibile mai multe puncte comerciale de unde trecătorii pot să cumpere suveniruri şi alte produse.
Iubitorii muntelui sunt aşteptaţi la Rânca, în acest sfârşit de săptămână. Peisajele de vis ce pot fi admirate din staţiune şi de pe Transalpina îi atrag pe turişti şi îi determină să revină ori de câte ori au ocazia.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here