Oficial, 68 de profesori din Gorj au scos aproape 400.000 de lei din meditaţii

1195

68 de profesori din judeţul Gorj, care meditează elevi la diverse discipline, de la limba şi literatura română, până la limbi străine sau chiar biologie, fizică, matematică ori chimie, au ales să intre în legalitate fiind înregistraţi în acest sens ca şi persoane fizice autorizate.

Fie că părinţii aleg să-şi pregătească odraslele pentru intrarea la un liceu bun ori la o facultate mult dorită, sau fie doar pentru a se descurca mai bine în ceea ce priveşte lecţiile de zi cu zi de la clasă, profesorii din Gorj oferă meditaţii, unii într-o mai mare sau mai mică măsură, unii declarându-şi veniturile, alţii făcând asta “la negru”. Activităţile sunt unele profitabile ţinând cont că 2 ore de pregătire la una dintre materiile menţionate anterior costă de la 30 de lei în sus, putând ajunge chiar aproape de 100 de lei per şedinţă ţinând cont şi de instituţia de învăţământ frecventată de elev sau chiar de notorietatea profesorului. Majoritatea cadrelor didactice care sunt şi meditatori provin din învăţământul preuniversitar. Potrivit prevederilor Ordonanţei nr. 28/1999 cu modificările ulterioare, cadrele didactice care încasează numerar banii din meditaţii trebuie să elibereze chitanţă.
“La nivelul judeţului Gorj sunt 68 de persoane fizice autorizate care desfăşoară activitate de meditaţii. Veniturile totale realizate efectiv pe anul 2016 au fost declarate prin Declaraţia privind veniturile realizate din România pe anul 2015, formularul 200, care a avut termen limită data de 25 mai 2017. Conform declaraţiilor depuse, valoarea totală a veniturilor declarate de cele 68 de persoane fizice autorizate care oferă meditaţii a fost de 391.529 de lei”, a declarat Marin Ciumag, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj.

Îşi recrutează elevii de pe OLX
Cel mai cunoscut site de anunţuri din ţară abundă în reclame pe care profesorii din Gorj şi le fac pentru atragerea de noi elevi pe care să-i mediteze contra cost.
Astfel, pe OLX.ro, anunţurile de acest gen sunt care mai de care mai frumos intitulate pentru a fi atractive pentru părinţi, majoritatea acestora din urmă căutând preţuri accesibile: “Sunt studentă în anul III la Tehnică Dentară în Timişoara şi ofer meditaţii în timpul verii şi în timpul anului pentru admiterea la facultatea din Timişoara! Dacă doreşti să devii student la Tehnică Dentară poţi să mă contactezi pentru a te pregăti pentru admitere. Şedinţa costă 30 lei , 2 ore şi jumătate”; “Ofer la numai 40 de lei/şedinţă meditaţii de canto muzică uşoară, populară şi clasică”; “Profesoară de limba engleză, cu experienţă în domeniul privat, ofer servicii de meditaţie la domiciliul personal pentru toate categoriile de vârstă, inclusiv pentru diferite niveluri de studiu al limbii (începător-avansat). Pentru a stabili exact nivelul de cunoştinţe, se va susţine un test iniţial, gratuit. Costul este de 40 RON pentru o şedinţă de 2 ore”; “Meditaţii la matematică clasele VIII-XII atât pentru Bac, cât şi pentru Evaluarea Naţională, olimpiade sau doar pentru pregătirea temelor. Ofer recomandări din partea foştilor elevi care au promovat examenele cu note bune. Menţionez că pregătirea se face cu maxim 2-3 elevi pentru reuşită, seriozitate şi se face în zonă centrală, în Târgu-Jiu. Preţul este de 40 lei pentru două ore”; “Ofer meditaţii la limba şi literatura română. Sunt profesor titular cu toate gradele didactice luate cu note maxime. Am rezultate excepţionale cu elevii mei la concursuri şcolare şi extraşcolare. 40 lei şedinţa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here