Ofertele promoţionale, verificate de CJPC Gorj

309

Comisarii CJPC Gorj au desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale în cadrul vânzărilor cu preţ redus. Din cei 12 agenţi economici verificaţi, opt au fost găsiţi cu nereguli, motiv pentru care au fost aplicate trei amenzi de 5.000 de lei şi date cinci avertismente.

Pentru că magazinele au oferit gorjenilor tot soiul de reduceri sau promoţii la diferite lucruri în această perioadă, unele dintre acestea nu au corespuns criteriilor impuse de lege, motiv pentru care comisarii CJPC Gorj au aplicat mai multe amenzi. “În perioada 24 ianuarie – 07 februarie 2014, comisarii CJPC Gorj au desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale în cadrul vânzărilor cu preţ redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, promoţionale). În cadrul acestei acţiuni au fost controlaţi 12 operatori economici, fiind constatate abateri la opt dintre aceştia. Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate trei amenzi, în valoare totală de 5000 de lei, şi cinci avertismente”, a precizat Daniela Michi, comisar-şef în cadrul CJPC Gorj.
În cadrul verificărilor, comisarii CJPC Gorj au urmărit ca produsele promoţionale, “vânzarea de soldare” este însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea “soldare/soldări/solduri” şi care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul. De asemenea, s-au urmărit şi aspecte privind legalitatea funcţionării; afişarea în mod vizibil a denumirii unităţii, a codului unic de înregistrare la registrul comerţului, din care să rezulte obiectul de activitate al societăţii, precum şi afişarea şi respectarea orarului de funcţionare; afişarea preţurilor şi tarifelor, în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit.
Andrada Bărăitaru

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here