Oferta guvernamentală pentru tineri: Fă-ţi firmă cu 10 lei!

354
Tinerii cu vârsta până în 35 de ani, care nu au mai avut o firmă înainte, vor putea să-şi înfiinţeze una cu un capital social de doar zece lei şi care, timp de trei ani, va fi scutită de la plata impozitelor pe profit şi pe salarii, potrivit unei iniţiative a Ministerului pentru IMM-uri.

Firmele astfel constituite, considerate de tip starter, vor primi cu prioritate sprijin financiar sub diverse forme, vor fi scutite de la plata unor taxe vamale şi de asemenea vor avea acces la credite cu perioada de graţie, prevede proiectul de lege privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor aparţinând întreprinzătorilor tineri. Proiectul a fost prezentat de ministrul IMM-urilor şi a fost lansat spre dezbatere publică.
Trebuie să facă 5.000 de euro profit în trei an
Tinerii întreprinzători vor avea însă şi anumite obligaţii, respectiv alegerea doar a cinci domenii de activitate şi obligativitatea ca la sfârşitul perioadei de trei ani să aibă un capital minim de 5.000 de euro prin capitalizarea profitului.”Dacă un tânăr reuşeşte ca în trei ani să strângă 5.000 de euro atunci înseamnă că şi-a dorit cu adevărat o afacere. Dacă se constată că nu are această performanţă, atunci întreprinzătorul va trebui să ramburseze banii pe care i-a primit sub forma facilităţilor fiscale”, a declarat ministrul IMM-urilor.
El a precizat că, pentru anul viitor, ministerul a estimat ca vor fi înfiinţate 500 de firme prin acest act normativ, în 2011 circa 750, 1.480 firme în 2012 şi 3.000 în 2013. Ministrul a precizat că va lua în calcul şi modificarea taxelor plătite pentru înfiinţarea acestui tip de entitate, care după părerea lui ar trebui reduse cu 50%.
Întrebat dacă măsura ar putea acoperi golul lăsat de numărul mare de firme închise prin introducerea impozitului minim, ministrul a răspuns că „poate fi considerat şi aşa”.
C.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here