Ofertă de lucru bogată pentru ţările UE

280

Gorjenii, ce îşi doresc să lucreze în străinătate, în speranţa unor câştiguri salariale substanţiale, pot consulta oferta locurilor de muncă oferită prin serviciul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie sau Malta caută lucrători în diverse domenii de activitate. Nu mai puţin de 923 de posturi sunt puse la dispoziţia gorjenilor interesaţi să-şi găsească de lucru peste hotare. Cele mai multe necesită cunoştinţe de limbi străine.
Astfel, Germania caută 187 de muncitori, în diverse domenii de activitate, cum ar fi bucătar, mecanic instalaţii sanitare, grădinari, zidari, betonişti, şoferi profesionişti, fiziterapeuţi, dulgher, recepţioner sau menajere. Italia oferă 40 de locuri de muncă de îngrijitori la domiciliu, dar şi 100 de asistenţi medicali generalişti pentru Marea Britanie şi Irlanda de Nord.
O ofertă de lucru atractivă mai este disponibilă în Marea Britanie. Anglia are nevoie de îngrijitori persoane, inclusiv la domiciliu. Cei interesaţi trebuie să aibă cunoştinţe de limba engleză. De asemenea, Slovacia caută 30 de lucrători în producţie (fabricarea brânzeturilor). Cei interesaţi trebuie să cunoască slovena, croata sau engleza.
Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul ANOFM www.eures.anofm.ro sau la AJOFM Gorj, din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. D. Petrescu, nr. 1, ori la numărul de telefon: 0253/211.568, compartiment EURES. Reţeaua EURES oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor o varietate de servicii: obţinerea unui job în statele membre Uniunii Europene, servicii gratuite de mediere privind încadrarea în munca în străinătate, informaţii detaliate asupra locurilor de muncă adecvate, asigurarea unui grad ridicat de transparenţă. Pentru a se înregistra în baza de date a serviciului EURES, doritorii gorjeni trebuie să se prezinte la sediul AJOFM Gorj cu un dosar care să conţină cazierul judiciar, o adeverinţă de la medic «apt de muncă, clinic sănătos» şi buletinul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here