Ofertă bogată de joburi şi angajatori de top, la bursa dedicată absolvenţilor

1063

Sute de absolvenţi s-au prezentat, vineri dimineaţă, la Bursa locurilor de muncă dedicată lor şi organizată în Complexul Studenţesc Debarcader din Târgu-Jiu.

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a pus la dispoziţia absolvenţilor de studii medii şi superioare, prin angajatorii contactaţi, joburi din domenii diverse: muncitor necalificat, electrician, lăcătuş mecanic, sudor, croitor, agent vânzări, agent securitate, operator maşini, lucrător comercial, lucrător gestionar, mecanic auto, bucătar, lucrător bucătărie, femeie serviciu, frezor etc, iar pentru persoanele cu studii superioare posturi de inginer mecanic, inginer construcţii, economist, proiectant inginer mecanic, economist, recepţioner hotel.
Angajatorii prezenţi la ediţia din acest an a Bursei îşi doresc cu precădere absolvenţi calificaţi, dar şi personal care să fie dispus la calificarea la locul de muncă. Printre firmele de top ce au fost prezente cu oferte la bursa de vineri se numără societăţile care şi-au deschis puncte de lucru la Rovinari, alte firme cu vechime în Târgu-Jiu, dar şi societăţi înfiinţate recent. La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi s-au regăsit şi reprezentanţi ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale care derulează în mai multe judeţe o activitate de recrutare a absolvenţilor, căutând în special ingineri, posturi disponibile fiind atât în Târgu-Jiu, în judeţele limitrofe, precum şi în Bucureşti.

14 gorjeni, angajați pe loc
,,Pentru depistarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii, din diferite domenii de activitate, au fost contactaţi mai mult de 100 agenţi economici.
În ziua desfăşurării bursei locurilor de muncă au fost prezenţi 67 agenţi economici care au oferit un număr de 671, de locuri de muncă, pentru diverse meserii: muncitor necalificat, asistent medical generalist, electrician, lăcătuş mecanic, sudor, croitor, agent vânzări, agent securitate, ospătar, bucătar, operator maşini, lucrător comercial, lucrător gestionar, tehnician mentenanţă, mecanic auto, strungar, etc, iar pentru persoanele cu studii superioare: inginer mecanic, inginer construcţii, economist, proiectant inginer mecanic, informatician, controlor calitate, recepţioner hotel.
La bursă au participat 436 de persoane, 14 fiind încadrate pe loc – 2 persoane cu studii superioare, iar 203 au fost selectate în vederea încadrării în muncă”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM. Încă de luna trecută, salariaţii AJOFM Gorj au demarat acţiunile de contactare a agenţilor economici, în vederea identificării locurilor de muncă vacante, într-un număr cât mai mare şi din diferite domenii de activitate. ,,Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi reprezintă o oportunitate de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru ca aceştia să poată alege un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale sau să se informeze despre ocupaţiile cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung”, precizează ANOFM. Anul trecut, la eveniment au participat circa 60 de angajatori cu sute de locuri de muncă vacante pentru diverse meserii: confecţioner cablaje, lucrător gestionar, tâmplar, lucrător comercial, lăcătuş mecanic, agent de securitate, muncitor necalificat, tehnician proiectant, administrator reţea calculatoare, dispecer, femeie de serviciu, electrician, operator CNC, sudor, operator introducere și validare date, îngrijitor spaţii domeniu hotelier, etc, iar pentru absolvenţii de studii superioare: inginer, administrator reţea calculatoare, economist, responsabil marketing, specialist relaţii publice, etc.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here