Dinozauri și alte animale preistorice au suscitat interesul zecilor de copii care au participat, vineri, 17 ianuarie a.c., la Programul de Educație Muzeală al Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.
Sub genericul „Odiseea dinozaurilor”, s-au desfășurat activitățile interesante și provocatoare. Mai întâi, copiii au vizionat un film despre noua descoperire din Comitatul Oxford, Marea Britanie, o „autostradă a dinozaurilor”, cum i s-a spus. Este vorba despre trasee de urme ale uriașelor animale, adâncite în lutul pietrificat de-a lungul zecilor de milioane de ani. Apoi, au vizitat partea de Preistorie a expoziției de Istorie și Arheologie, unde se află expuse atât un ou de dinozaur pietrificat, descoperit în Țara Hațegului, cât și alte fosile de animale mari, descoperite în Gorj, precum mamuții și mastodonții.
La final, urmat provocarea pentru cei mici. Ei au avut de pictat dinozauri în miniatură, au învățat informații despre aceștia, din fișele descriptive, și au creat povești fantastice cu titlul „Odiseea dinozaurilor”. Au avut la dispoziție o hartă puzzle a unei insule, pe care dinozaurii lor au avut ocazia să plece la drum și să interacționeze atât cu dinozaurii colegilor, cât și cu oameni imaginari, care s-ar fi teleportat în Preistorie.
Activitățile, care sunt puse în practică de echipa de specialiști a muzeului, fac parte din Programul de Educație Muzeală organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, pe viitor, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate. Activitățile care urmează și condițiile de participare pot fi găsite pe pagina de Facebook a instituției de cultură.
I.M.