Octogenar din Cătunele, purtat pe drumuri de trei ani pentru un titlu de proprietate! Terenul și casa, la Lupoaia

1324

Spârlac M.Constantin în vârstă de 80 de ani, din Lupoaia, se roagă de trei ani de autoritățile locale din Cătunele să-i elibereze un titlu de proprietate pentru un teren în suprafață de 15 ari, pe care se află edificată o casă. Primăria a eliberat, în mod eronat, titlu de proprietate pentru terenul vârstnicului unui vecin de-al acestuia care ar fi obținut 200.000 de lei de la minerit pentru că terenul respectiv ar fi fost afectat de lucrările miniere din zonă. Spârlac a câștigat în 2016 definitiv și irevocabil anularea titlului respectiv și obținerea astfel a unui alt titlu pe numele său. În 2016, Primăria Cătunele îi eliberează adevăratului proprietar procesul verbal nr. 1208 pentru punerea sa în posesie pentru proprietatea respectivă. Demersul autorităților locale se oprește însă, cu trei ani în urmă, acestea nemaieliberând și noul titlu de proprietate deținătorului de drept al terenului.

Bărbatul de 80 de ani susține că inclusiv, marți, s-a prezentat la Primăria Cătunele pentru a obține titlul respectiv, dar și acum ca și în nenumărate rânduri a fost amânat.
,,Mi se spune zilnic să vin după titlu a doua zi. Marți, a fost de dimineață și mi s-a spus că există o eroare la dosar, ba mi se motivează că inginerul e la Târgu-Jiu, ba că mai durează…
Am sesizat și Prefectura Gorj, dar, din păcate, nu am primit un răspuns, deși am sesizat instituția pe 19 aprilie”, spune octogenarul.
Pensionarul a lucrat o viață lăcătuș mecanic la Motru, în Severin, Cugir și la Cariera Lupoaia și se teme că va intra în pământ, în timp ce autoritățile din Cătunele vor ignora solicitarea sa și astfel legea.Omul deține și o altă hotărâre definitivă prin care în 2014 a executat Primăria Cătunele, instanța stabilind să sancționeze instituția publică cu 500 de lei pe zi pentru neeliberarea actelor solicitate de pensionar.
,,Am depus un alt memoriu, marți, la Prefectură. Vreau să știu când voi primi acest titlu de proprietate pentru care m-am luptat doi ani în instanța de judecată, dar aștept de cinci să obțin actul necesar”, spune pensionarul.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here