Ocazie unică de a traversa Canalul Mânecii împreună cu Avram Iancu!

309

Sportivul din Valea Jiului, care a înotat 11 ore fără întrerupere în apa Jiului pentru a ajuta fetița bolnavă a unor gorjeni, lansează acum o provocare pentru toți cei care îl simpatizează și îl susțin în demersul său de a traversa fără costum de protecție Canalul Mânecii. Avram Iancu a scris pe blogul său despre faptul că vrea să ia cu el o persoană care să îi fie susținător în demersul pe care îl va face peste o lună, singura condiție fiind ca persoana respectivă să aibă și o minimă contribuție financiară. Donațiile, oricât de mici ar fi, făcute în contul lui Iancu, vor da șansa oricărei persoane să fie inclusă în urna din care sportivul va trage la sorți numele însoțitorului pe care îl va lua cu el în Anglia.
„Toţi cei care mă vor susţine în această încercare extremă, vor intra într-o tragere la sorţi, ce va avea loc în data de 5 iulie 2016, ora 19.00, în prezenţa câtorva reprezentanţi ai presei, pentru o transparenţă totală. Câştigătorul va avea şansa să vadă marea traversare, nu din faţa calculatorului, televizorului, ci chiar de pe barca Sea Leopard, LIVE. Da, chiar tu poţi să faci parte din echipa mea de suport. Transportul, cazarea şi masa vor fi asigurate. Ştiu că sunt foarte mulţi români alături de mine şi care-mi doresc reuşita. Tocmai din acest motiv, îmi doresc să cunosc acest român, fericit câştigător, într-un mod inedit. De asemenea, îmi doresc să răsplătesc, în acest mod, susţinerea voastră, ce contribuie la strângerea celor aproximativ 6000 de lire cât costă acest proiect. Câştigătorul trebuie să fie disponibil în perioada 26-31 iulie. Vă doresc mult succes!”, a scris Iancu pe blogul său.
Înotătorul va face publice numele tuturor celor care îl vor ajuta financiar, dorind astfel să asigure transparență maximă în privința sumelor ce îi sunt donate. El a făcut publice deja numele primilor săi susținători financiari, sumele donate variind între 100 de lei și 150 euro. Iancu a mai avut până acum două încercări de a traversa Canalul Mânecii fără costum de protecție, însă de fiecare dată a fost oprit de organizatori pentru a nu-și pune viața în pericol. Curenții puternici îi determină cel mai adesea pe reprezentanții oficiali care omologhează traversarea canalului să îi oprească din cursă pe pretendenți, Iancu făcându-și un țel în viață dintr-o astfel de reușită. De meserie, el este bibliotecar la Petroșani, iar atunci când nu este în apă timpul și-l petrece printre rafturile pline cu cărți.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here