Obștea din Gornăcel, devalizată de 800.000 de lei! Dosar penal la plângerea unui cenzor

3944

ANAF a descoperit, anul acesta, nereguli grave la Obștea Gornăcel din comuna Schela. Ar fi vorba despre o gaură de 800.000 de lei de care nu ar fi străin președintele obștei, Popescu Gr. Nicolae. Banii lipsă ar proveni din vânzările de lemne, din fondurile de la APIA și din dividende. Un cenzor a descoperit neregulile financiare și ar fi sesizat, în acest sens, ANAF-ul și Poliția.

În ultimele zile, mai mulți reprezentanți ai Obștei Gornăcel au fost audiați la Poliția Schela într-un dosar penal care privea tocmai această lipsă de 800.000 de lei din gestiune.
Cei audiați au fost întrebați direct despre activitatea președintelui obștei și dacă au cunoștință despre lipsa respectivă ,,de opt miliarde de lei vechi”. Persoana care a sesizat neregula se teme de o mușamalizare a cazului, deoarece ar fi mai multe persoane implicate. ANAF-ul nu a făcut public raportul de control de la Obștea Gornăcel, spun cetățeni care au aflat de anchetă. Reamintim că obștea respectiva din Schela a mai fost implicată în scandaluri cu iz penal. În 2013 presa locala a relatat că obștea era implicată în mai multe nereguli privind dispariția unor cantități de material lemnos din pădure.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here