Obligaţii declarative cu termen 25 iulie

279

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj reaminteşte contribuabililor că 25 iulie 2014, inclusiv, este  ultima zi pentru depunerea mai multor obligaţii declarative.

Potrivit Luminiţei Penciu, purtătorul de cuvânt al AJFP Gorj, contribuabilii trebuie ca până la 25 iulie să depună, la unităţile fiscale de care aparţin declaraţiile cu termen lunar 25 iulie 2014.  Este vorba despre depunerea Formularului 097 ”Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare”. Se depune de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA,  care notifică organele fiscale cu privire la aplicarea sistemului TVA la încasare sau cu privire la încetarea aplicării acestui sistem; Formularul 100  “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” cu termen lunar/trimestrial, pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii iunie/trimestrului II 2014. Se va depune de asemenea Formularul 104 ”Declaraţie privind distribuirea între asociaţi a veniturilor şi cheltuielilor”, cu termen trimestrial. Se completează, pentru trimestrul II 2014, de către: persoanele juridice străine şi persoanele fizice nerezidente care desfăşoară activitate în România într-o asociere cu sau fără personalitate juridică; persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice române, pentru veniturile realizate atât în România, cât şi în străinătate, din asocieri fără personalitate juridică.

Declaraţii pentru salariile obţinute în străinătate
Se solicită depunerea Formularului 112  “Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, cu termen lunar/trimestrial, pentru declararea obligaţiilor aferente lunii iunie/trimestrului II 2014 ; Formularul 208 ”Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”. Se depune de către notarii publici pentru semestrul I 2014; Formularul 224 “Declaraţie privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România”, pentru luna iunie 2014. Formularului 300 “Decontul de taxă pe valoarea adăugată “ cu termen lunar/trimestrial, pentru declararea TVA aferentă lunii iunie/trimestrului II 2014. Atenţie! Decontul se depune şi de contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenţă ca plătitor de TVA conform art. 152 alin (7) din Codul Fiscal până la 10 iunie 2014; Formularul 301 “Decontul special de taxă pe valoarea adăugată” pentru declararea TVA aferentă lunii iunie 2014. Se depune de către contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA, conform art. 153^1din Codul Fiscal şi care au efectuat achiziţii intracomunitare în luna iunie 2014, achiziţii intracomunitare de mijloace de transport, care nu sunt considerate noi, contribuabilii care au efectuat achiziţii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum şi de către contribuabilii neînregistraţi şi care nu au obligaţia înregistrării, care au efectuat achiziţii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile. Totodată, contribuabilii sunt rugaţi să depună Formularul 307 “Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată”.; Formularul 311 “Declaraţie privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA; Formularul 390 ”Declaraţie recapitulativă privind livrările /achiziţiile /prestările intracomunitare de bunuri şi servicii” pentru luna iunie 2014 precum şi Formularul 394 “Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional”, pentru declararea operaţiunilor desfăşurate în luna iunie/trimestrul II 2014,  de către plătitorii de TVA cu perioadă fiscală lunară/trimestrială.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here