Obligația din campionat

279

După ce jucătorii Energiei au demonstrat în Europa că au forța de a câștiga meciuri cu adversari considerați puternici, trupa lui Constantinides este obligată să arate același lucru și contra echipelor din competiția internă.

Din Cipru, echipa gorjeană s-a întors cu un moral bun, o victorie contra celor de la AEK Larnaca i-a pus în postura de formația favorită la calificare în faza următoare după doar două partide disputate, însă durerea cea mare vine atunci când suporterii privesc clasamentul din Liga Națională, acolo unde Energia se află în coadă, cu doar un succes din cinci meciuri disputate. Restart-ul de care Energia are mare nevoie trebuie să vină sâmbătă, când echipa antrenată de Antonis Constantinides primește vizita celor de la U BT Cluj Napoca, partida fiind programată în Sala Sporturilor, cu începere de la ora 20:00.

„Îi respectăm, dar nu ne temem de ei”
Antonis Constantinides transmite în vestiar un mesaj pe cât de simplu, pe atât de tranșant. Energia nu mai are voie să piardă meciuri la Târgu-Jiu, iar în partida cu U Cluj, victoria este obligatorie, ardelenii fiind și adversari direcți în lupta pentru obiectivul impus: „Este obligatoriu să ne punem speranțe mari în acest joc cu U Cluj. Am pierdut deja un meci la Târgu Jiu, nu mai vorbesc de celelalte eșecuri din deplasare, așa că nu mai avem dreptul să facem pași greșiți. Nu ne va fi însă ușor, întâlnim o contracandidată la play-off, un adversar foarte incomod, o echipă solidă. Respectăm Clujul, dar nu ne temem de ei. Dacă vom avea aceeași apărare pe care am afișat-o în meciurile din Europa și vom rămâne concentrați pe toată durata jocului, atunci avem șanse mari să învingem sâmbătă”, a declarat antrenorul Energiei.

Reacție așteptată
Nu doar conducătorii și fanii așteaptă o reacție a jucătorilor Energiei și în campionat, ci și antrenorul Antonis Constantinides, care le cere jucătorilor să demonstreze și în competiția internă forța și determinarea de care dau dovadă contra echipelor cu care joacă în FIBA Europe Cup: „Mă aștept și la o descătușare a jucătorilor, ei trebuie să demonstreze că își merită locul la Energia, nu doar în cupele europene, ci și în Liga Națională. Sper să ne ajute și ultimul rezultat, victoria de la Larnaca, e timpul să demonstrăm că, deși suntem o echipă nouă, avem forță și determinare. Evoluția din Europe Cup trebuie confirmată și în campionatul intern, aici avem principalele obiective de îndeplinit. Toată lumea din echipă trebuie să înțeleagă asta. E abia începutul de sezon, mai este mult până la final, dar trebuie să ne trezim. Eu sunt convins că vom termina sezonul regulat între primele 5 locuri”, mai spune Constantinides, care trebuie să remonteze în rundele următoare deficitul de puncte în care se află acum Energia.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here