Obiectiv nou la Pandurii după seria de șase meciuri fără succes la Târgu Jiu: “Să nu cădem mult!”

279

Pandurii se află într-o situație delicată din care Grigoraș se teme că este greu să o scoată prea curând. Abia venit la Târgu Jiu, Grig spune că obiectivul echipei este acum acela de a limita pe cât posibil căderea din clasament.

Pauza de iarnă găsea echipa gorjeană cu șanse reale de a continua aventura începută anul trecut cu un nou sezon pe arenele europene. Pandurii a făcut însă pași importanți înapoi, în vreme ce Dinamo, FC Vaslui și CFR Cluj, chiar dacă au avut și ele destule sincope, au ținut o trasă mai bună, așa că acum clasamentul le refuză gorjenilor visul european. Pandurii sunt pe locul 6, la distanță mult prea mare de Dinamo, dar și de FC Vaslui, care are un +6 față de gorjeni, dar și un meci la Vaslui. În aceste condiții, gorjenilor le este greu să privească în sus și se uită cu teamă la ceea ce vine din spate. CFR Cluj, clasată pe locul 7, are doar un punct în spatele trupei lui Grigoraș, iar FC Botoșani, echipa de pe locul 8, este la cinci puncte distanță, asta fără o surpriză pe terenul Petrolului, meci terminat după închiderea ediției. Astfel, Pandurii, după ce a terminat sezonul trecut pe locul 2 și a încasat o sumă frumoasă din drepturile TV, ar putea înregistra o cădere dramatică în clasament, fapt care se va reflecta în mod evident și în bugetul echipei pentru sezonul viitor.
Antrenorul Petre Grigoraș a sesizat rapid pericolul ce paște echipa pe care tocmai a preluat-o și, dacă vrea un buget care să-i permită transferurile pe care le dorește, Pandurii trebuie măcar să-și păstreze poziția actuală: “Voi avea mult de muncă, iar la final vom trage linie şi vedem cine merită să rămână, să le prelungim contractele scadente în vară. Pentru asta am şi venit, ştiam că situaţia e grea, sunt trei săptămâni în care voi evolua personal lotul şi să vedem ce facem din vară încolo. E clar, obiectivul era compromis, chiar şi cu victorie era greu să te apropii de locurile de Europa League. Acum obiectivul e să nu cădem mult, dar la cum ne prezentăm…”, a declarat antrenorul Pandurilor.

Grig – dezamăgit, jucătorii – debusolați
Grigoraș recunoaște că nu se aștepta să înceapă munca la Pandurii cu un eșec și s-a declarat dezamăgit la finalul meciului cu Poli Timișoara: “M-a dezamăgit totul, jocul, scorul”. Evoluția jucătorilor săi l-a luat prin surprindere pe tehnician, care se aștepta la mai multă implicare din partea elevilor săi, care au început binișor meciul, dar nu au fost capabili să mențină ritmul decât foarte puțin: “Eram curios după doar două zile de antrenament să-i văd la joc. Am simţit că echipa e crispată, jucătorii puţin debusolaţi, a fost puţină dorinţă, dar destul de puţină putinţă. Chiar dacă am încercat de la început să jucăm ofensiv ţinând cont că pe teren propriu se marcase un gol şi acela din penalti, am încercat să forţăm, am crezut că vom marca şi poate apărea descătuşarea”, a declarat antrenorul echipei gorjene. Grigoraș a explicat și lipsa de soluții arătată de Pandurii în două moduri în meciul cu Poli, în prima repriză combinând excesiv parcă dorind să intre cu mingea în poartă, în vreme ce după pauză au abuzat de șuturile de la distanță: “Asta înseamnă crispare, lipsă de încredere, luciditate. Atunci când iei decizii invers decât ar trebui să le iei e un blocaj la bibilică şi asta s-a văzut în deciziile luate în joc”, a mai spus Grigoraș.

Gliwa, Bratu și Momcilovic, singurii evidențiați
Între atâtea decepții adunate de Grigoraș la un singur joc, tehnicianul Pandurilor a găsit și câteva raze de soare. Grig a apreciat evoluția portarului polonez și a mai nominalizat alți doi jucători care, în opinia sa, s-au achitat bine de sarcini în acest meci, în ciuda înfrângerii suferite: “Sincer, Gliwa este un portar care pare să fie o soluţie, dar aici nu sunt probleme. Avem trei portari buni, de valori apropiate, e greu să alegi. Doru Bratu a făcut un joc sigur şi bun, iar Momcilovic e un jucător pe care l-am văzut şi la TV, nu este oscilant, joacă constant bine”, a declarat Grigoraș.
Dincolo de rezultat și punctele pierdute, Grigoraș regretă mai mult faptul că s-a ratat un moment foarte bun de a readuce publicul lângă echipă: “Îmi pare rău că au venit destul de mulţi oameni, oameni pe care vrem să-i aducem lângă noi şi au plecat dezamăgiţi. Cred că ne va fi greu să-i readucem în tribună, lângă noi”, a concluzionat antrenorul Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here