Obiecte de colecție donate, scoase la licitație pentru ajutorarea lui Luca din Ionești, diagnosticat cu paralizie cerebrală infantilă

971

O ascuțitoare sub forma unei mașini vechi de scris, o alta sub forma unei mașini de cusut și o a treia sub forma unei lampe în miniatură, dar și un ceainic de alamă, sunt o parte dintre obiectele donate Asociației Glasul Sufletului pentru ajutorarea lui Luca, băiețelul de aproape 3 ani care necesită ajutor umanitar, copilul fiind bolnav de paralizie cerebrală infantilă.

,,Se licitează aceste produse care sunt din donații, nu le cunosc valoarea, dar, sunt lucrate foarte bine și aș dori să ajungă acolo unde sunt prețuite, unele sunt obiecte de colecție, deci avem trei piese de ascuțitori care nu par ascuțitori, avem un set de ceainic care este din alamă și este foarte frumos. Bănuții obținuți din vânzarea lor vor ajunge la Luca”, a transmis Cristina Lia, sufletul Asociației Glasul Sufletului.
De altfel, la nici trei ani şi la o vârstă în care alţi copii descoperă lumea prin joacă, Luca-Ionuț Ionascu îşi petrece aproape toate zilele pe drumuri spre spitale și clinici particulare.
Diagnosticat cu paralizie cerebrală infantilă, micuţul din Ionești, însoţit în permanenţă de mama sa(Bianca-Andreea), tatăl său (Florin-Daniel) fiind plecat peste hotare pentru a strânge bani, urmează un tratament de recuperare neuro-motorie si aproape zilnic merge la masajul kinetoterapeutic care ar putea să îi dea şansa la o viaţă cât de cât normală. După naştere, Bianca, mama lui Luca a trebuit să afle de un diagnostic teribil pentru micuţ, paralizie cerebrală infantilă (PCI) și tetrapareză spastică. Tetrapareza spastica este, de fapt, un grup de tulburări cerebrale (paralizie cerebrală) care afectează toate cele patru membre – atât mâinile, cât și picioarele. Boala este definită de spasticitatea sau încordarea neobișnuită a membrelor.
În prezent, la cei doi ani şi opt luni, micuţul are aptitudinile unui bebeluş de 8 luni, o evoluţie datorată exclusiv eforturilor susţinute pe care le face familia pentru Luca.
Toate fondurile care se vor strânge vor fi pentru micuț și familia acestuia pentru deplasări, cheltuieli suplimentare (mâncare, cazare etc.) drumurile pe care familia împreună cu micuțul le face la București din 3 în 3 luni la spitale pentru controale și pentru drumurile aproape zilnice la kinetoterapie.
Cei care vor să-l ajute pe Luca pot dona în următoarele conturi:
Bianca-Andreea Ionascu
Cont iban în lei
RO85BRDE170SV40900541700
Florin-Daniel Ionascu
Cont lire
GB65HBUK40131022185040
De asemenea, pentru Luca se organizează, pe 15 ianuarie, la Turceni, un spectacol caritabil, intrarea fiind 15 lei, bani care vor ajunge la familia aceluiași copil.
Radu Popovici va prezenta spectacolul, alături de Adnana Geică. Nuți și Vasile Tapotă Lătărețu, Ciprian Tapotă, Adi Ologu, Ion Drăgan, Nicoleta Priescu, Adriana Popovici și mulți alți artiști vor cânta gratuit pentru acest copil.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here