Obiceiurile și portul popular, promovate la Țicleni

1247

Festivalul „La Poalele Cetății” își așteaptă concurenții la Țicleni. Acesta va începe sâmbătă, 3 iunie, la ora 11.00, cu o paradă a tuturor participanților, de la Casa de Cultură din Țicleni până la stadionul din centrul orașului, unde va avea loc festivalul-concurs de promovare a obiceiurilor, portului și tradițiilor populare, ajuns la ediţia a V-a.
Festivalul este deschis formațiilor de dansuri populare (mixte, fete și/sau băieți) de la nivelul școlilor generale și liceelor, al cluburilor și palatelor copiilor și de la secțiile externe ale Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu, precum și ale așezămintelor de cultură din județ. Sunt admise în concurs formații mixte de copii.
„Scopul manifestării este descoperirea copiilor cu potenţial artistic, promovarea şi orientarea acestora pe filieră vocaţională, valorificarea obiceiurilor şi tradiţiilor populare. Prestaţia formaţiilor va fi apreciată de un juriu de specialitate alcătuit din mai mulţi membri”, anunță organizatorii, respectiv Consiliul Județean Gorj, Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură Ţicleni, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj și Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu.
I.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here