Obiceiuri şi superstiţii de Anul Nou

297

Numeroase superstiţii şi obiceiuri sunt respectate în această zi şi în noaptea dintre ani, unele persoane considerând că în acest fel le va merge mai bine în Noul An. Între superstiţiile şi obiceiurile de sfârşit de an se numără dansul în aer liber pentru sănătate şi noroc şi umplerea portofelelor cu bani pentru un an prosper. În noaptea dintre ani şi pe 1 ianuarie nu se plânge. Tradiţia spune că aceia care plâng în prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste.

O altă superstiţie este că Anul Nou trebuie să ne prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să primim cât mai multe cadouri. Roşul este culoarea veseliei şi a dragostei, aşa că obiceiul spune că dacă vă îmbrăcaţi în roşu de Noul An veţi avea un nou an norocos şi plin de iubire.

În noaptea de Revelion trebuie evitate atât discuţiile în contradictoriu şi limbajul licenţios sau brutal, cât şi povestirile cu fantome sau morţi; în afară de faptul că nu sunt deloc plăcute, acestea atrag şi ghinionul.

Se spune că pentru un an îmbelşugat este bine ca la miezul nopţii pe masă să fie pahare şi farfurii pline, iar fiecare membru al familiei să aibă bani asupra sa. Paharele, farfuriile şi buzunarele goale sunt semnele unui an sărac.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here