Obediență! Contracte de muncă, semnate în biroul liderului sindical Roșca

6262

Sunt tensiuni în Carieră Roșiuța unde pe 11 martie vor avea loc alegeri interne la Sindicatul Liber condus de Nelu Roșca. Astăzi, tinerii angajați în unitate, asta cu o jumătate de an în urmă, au fost chemați să își semneze prelungirea contractelor de muncă, adică contractele pe perioadă nedeterminată după primele șase luni de muncă. Asta, în incinta sindicatului.

Deși contractele se semnează cu administrația,(de ani de zile, lucrătorii nu au mai fost asistați de vreun lider sindical la semnarea contractelor) astăzi s-a apelat la acest demers deoarece Roșca este în campanie pentru scrutinul care va avea loc săptămâna viitoare.

Practic, noii angajați au fost puși în situația de a pleca genunchiul in fața lui Roșca, de parcă acesta este cel care le-a prelungit contractele. Administrația carierei se face că nu vede nimic si este la fel de obedientă cum a fost și la ultimele alegeri, încercând să îl ajute pe Roșca pentru un nou mandat. Asta pentru că respectivul are un contracandidat în persoana lui Ovidiu Pinoșanu, care are toate șansele, de data aceasta, sa restabilească o activitate sindicală corectă în unitatea minieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here