Oase umane, găsite pe un teren de lângă Cimitirul Budieni! Preotul paroh, obligat să investigheze

4933

O grămadă de oase umane au fost descoperite în apropierea Cimitirului Budieni, cu câteva zile în urmă, acestea provenind de la o deshumare, neanunțată fețelor bisericești. Cel puțin asta spune preotul paroh Daniel Ianași care a fost rugat să investigheze de unde provin oasele și să facă cele necesare reînhumării acestora. În ciuda unei isterii generale cauzate de celebrul caz ,,Caracal”, în cauza de pe raza comunei Scoarța nu există ipoteze că oasele ar proveni de la persoane dispărute ori cu moarte suspectă.

Preotul paroh Daniel Ianași a făcut, ieri, apel la cetățenii care au deshumat în zonă să reintre în posesia osemintelor abandonate pe un teren de lângă cimitir. Nu toată lumea a privit însă cu ochi buni demersul acestuia, unii enoriași considerând că operaţiunea trebuia să fie una ,,cu perdea”.

Părintele consideră însă că oasele respective ar fi trebuit să fie repuse unde au fost, adică înapoi în pământ, după o slujbă specifică de pomenire.

Cum până în prezent, nimeni nu a răspuns apelului preotului, părintele a decis ca în cursul zilei de joi să facă, împreună cu enoriașii, cele necesare, și să înhumeze din nou oasele găsite. Preotul consideră că aceste oseminte umane, sunt vechi și provin 100% dintr-o deshumare făcută, fără știrea preotului, direct din cimitir.

 Și o bucată de cruce
Oasele au fost găsite de o persoană din localitatea Budieni, în apropierea terenului pe care îl deține lângă cimitirul din localitate. Practic, proprietara voia să curețe terenul agricol când a depistat osemintele. Femeia nu s-a speriat și a considerat că oasele provin dintr-o deshumare recentă, fiind fie pierdute, fie abandonate de cei care au făcut operațiunea. Mai mult, faptul că lângă oase era și un fragment dintr-o cruce a făcut-o pe persoană să se gândească la altceva rău.  Persoana în cauză a anunțat preotul, iar acesta a făcut apel la cetățeni să caute persoana sau familia care a făcut deshumarea. Într-un final, tot preotul a rămas să rezolve problema, oasele urmând să ajungă înapoi în pământ, în cimitir, după o slujbă religioasă, care va fi oficiată, joi.

 ,,Mâine, facem o cutiuță, enoriașii vor aduce o colivă și prescură, iar eu mă voi ocupa de slujba de pomenire. Abia apoi o să îngropăm oasele înapoi în pământ. Nu putem sta nepăsători”, a declarat preotul paroh.

Parohia Budieni numără peste 200 de familii.
A.STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here