Oamenii de la sate, dezinteresaţi de euroalegeri. Primar: Vom câştiga în toate comunele!

632

Febra alegerilor europarlamentare nu a cuprins satele Gorjului. Oamenii nu sunt interesaţi de acest tip de alegeri, fiind mai degrabă preocupaţi cu muncile agricole. Primarii trebuie însă să determine alegătorii să iasă la vot şi să aducă procente frumuşele pentru partidele pe care le reprezintă. „Tot pe spinarea primarilor vin voturile”, ne-a spus edilul din Bengeşti-Ciocadia, în vreme ce primarul din Cătunele se declară optimist: „PSD va câştiga alegerile în toate comunele”.

Alegerile europene nu reprezintă o miză foarte mare pentru electoratul român. Nici gorjenii nu sunt prea interesaţi să-şi trimită reprezentanţi la Bruxelles. Cel puţin la sate, se plâng primarii, oamenii sunt preocupaţi de campania agricolă, nicidecum de politica europeană. „Nu prea e interesată lumea, tot pe spinarea primarilor vin voturile. E şi campanie electorală, şi campanie agricolă, şi oamenii sunt ocupaţi cu muncile de la ţară. Ei mai mult sunt interesaţi de alegerile locale şi prezidenţiale, astea sunt cu miză pentru ei”, ne-a declarat Victor Geogia, primarul PSD al comunei Bengeşti-Ciocadia, care îşi propune să obţină 60-70% din voturi.
Situaţie similară la Turburea. „Oamenii nu prea au treabă cu europarlamentarele. Dar dacă tu, ca primar, te duci la om la poartă şi ai făcut treabă în comună, omul merge cu tine la vot, dacă nu, nu te bagă în seamă. Mie îmi pare rău că nu sunt toţi oamenii acasă, ca peste tot, tinerii sunt plecaţi în afară, la muncă. Ce a rămas în Turburea, cred că 90% sunt cu noi, cei din PSD”, susţine şi primarul Ion Bîrcă. Primarii PSD par convinşi, cel puţin la nivel declarativ, de victoria în alegeri. „Mă implic pentru PSD în campanie. Cred că PSD va câştiga în toate comunele din Gorj, inclusiv în municipiul Motru. Dacă oamenii au conştiinţă, PSD nu va câştiga alegerile pentru politică de partid, ci pentru ceea ce a făcut în ultimii ani pentru oameni, majorări de salarii, de pensii, bani pentru spitale”, susţine Florinel Ţuilă, primarul comunei Cătunele.
În schimb, la Târgu-Jiu, PNL îşi propune „să bată” PSD-ul la scrutinul din 26 mai. „Cred că va fi prima dată când PSD va lua bătaie în Târgu-Jiu. Avem deja două săptămâni de campanie, am văzut care este pulsul, şi cred că PNL va face o figură frumoasă în Târgu-Jiu”, a precizat Bogdan Bejinaru, coordonatorul de campanie al PNL Târgu-Jiu.
Adevărata miză din 26 mai o constituie însă testarea electoratului în pregătirea alegerilor prezidenţiale de la sfârşitul anului.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here