O zi dedicată SPORTULUI ȘCOLAR!

219

În data de 28 septembrie 2018, ,,juniorii” Școlii Gimnaziale Nr.1 Albeni s-au reunit în curtea instituției pentru a celebra EUROPEAN SCHOOL SPORT DAY (ZIUA EUROPEANĂ A SPORTULUI ȘCOLAR) printr-o serie de activități sportive propuse de profesorii de educație fizică în strânsă colaborare cu doamnele și domnii învățători. Participarea la aceste evenimente a fost coordonată la nivel național de Federația Română Sportul pentru Toți, iar la nivel european de Federația Maghiară a Sportului Școlar, cu Cofinanțarea Comisiei Europene prin Programul Erasmus+.
Conform programului stabilit, cei aproximativ 100 de elevi ai claselor primare, s-au adunat la orele 10.00 în curtea școlii pentru a lua startul la cros. Traseul a fost marcat cu jaloane, iar cei mici au alergat sub atenta supraveghere a profesorilor, care și-au încurajat proprii elevi, astfel făcându-și apariția încă din primele momente competiția, fiecare elev dorindu-și să treacă primul linia de sosire.
Bucuria copiilor a fost imensă, fiecare reușind să parcurgă traseul și să devină învingător.
Următoarele activități sportive s-au desfășurat în sala de sport, unde au fost improvizate două trasee care au pus la încercare elevii, testându-le abilitățile dinamice. Cei mici nu s-au lăsat intimidați de ,,surprizele” oferite de organizatori și au ,,învins” toate obstacolele de pe traseul aplicativ.
Astfel, noi, adulții, am primit o lecție de la cei pe care îi formăm: orice obstacol poate fi trecut dacă îți dorești cu adevărat acest lucru. Așadar, SPORTUL are aplicație în viața cotidiană, învățându-ne că dorința de a reuși, de a fi primul este mai puternică decât ,,nu pot” sau ,,este prea greu pentru mine”.
Zâmbetul copiilor și bucuria acestora în timpul întrecerilor, ambiția fiecăruia de a fi ,,primul” ne transmit nouă, profesorilor, un mesaj: ,,Pentru a reuși, important este să încerci”.
În timpul desfășurării activităților, deseori mi-a fost adresată întrebarea ,,Cine a câștigat?”. Răspunsul pe care l-am oferit celor mici a fost: ,,Toți ați câștigat. Fiecare este învingător.” Sper ca acest răspuns să fie corect înțeles de cei mici. Mulțumesc cadrelor didactice implicate, doamnele învățătoare Hodoiu Paula, Costoiu Raluca, Codreanu Viorica, domnilor învățători Iosu Valer și Catană Flavius, precum și domnului profesor Mărtescu Florin. Acestea, alături de consilierul educativ, doamna profesor Pânișoară Ștefania, au oferit sprijin în desfășurarea acestor activități sportive în speranța că anul următor ni se vor alătura mai mulți participanți.
De asemenea, adresez mulțumiri și părinților care înțeleg importanța SPORTULUI în viața copiilor și ne oferă sprijin în desfășurarea activităților, fiind alături de profesori.
Sunt bucuros că am participat la acest eveniment dedicat SPORTULUI ȘCOLAR, alături de alte 156 școli din țară și adresez un îndemn: Practicați SPORT! Faceți MIȘCARE!” – deoarece îi dau perfectă dreptate Anei Aslan care considera că ,, Sportul este un izvor de sănătate şi prospeţime, un factor de longevitate.”
Prof. Vasile Popescu Ion Sorin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here