O zi de tristă amintire

242

bunila (1)Ieri s-a împlinit un an de când s-a întâmplat accidentul dintre o autoutilitară a Serviciului Judeţean Gorj care a fost accidentată de un bolid al unei firme partenere a SNLO, la volanul căreia se afla Ionel Manţog.

Eram în plină campanie prezidenţială şi nu anticipam ce an de groază avea să urmeze.

De atunci şi până acum a murit un om, a fost îngropat şi dezgropat ca să valideze un fel de achitare publică a unui om care s-a expus cât a putut pentru victoria prea-bunului nostru Traian Băsescu. Să nu-mi fie considerată ironică această frază, deoarece tot partidul lui nu face o ceapă degerată. Acum înţeleg de ce ciuruirea Opoziţiei este un fleac, atunci când strategul gândeşte îndelung şi profund planurile victoriei sale.

Aşadar, un om a murit, altul, asistentul medial, este pur şi simplu infirm pe viaţă, iar şoferul Pavel Curcă abia că-şi mai aminteşte ceva despre grozavul accident şi se află în continuare la volanul ambulanţelor, însă nu al celor de urgenţă.

Familia mortului a fost despăgubită de Ionel Manţog în aşa fel încât omul care a murit a putut să devină mai repede o amintire duioasă. Asistentul a fost detaşat la Ambulanţa privată SC AMBUFORCE SA şi, deşi a împlinit 60 de ani nu-şi poate încă rezolva pensionarea anticipată.

Ambulanţa accidentată a fost scoasă din circuit şi se află depozitată într-un loc aproape secret până la finalizarea dosarului.

În tot acest timp, cât a lipsit preţioasa autoutilitară, s-a găsit soluţia deplasării la Motru a două autoutilitare de tip B, mai vechi însă. Criza cea mare a substaţiei din Motru rămâne personalul puţin ca număr şi extrem de aglomerat ca solicitări.

Notă! Într-un an de zile Justiţia din Gorj a căutat toate probele necesare finalizării dosarului. A comandat şi a executat o deshumare, însă dezgropatul morţilor n-a adus prea multe clarificări, omeneşti până la urmă. De pildă, lumea se întreabă din ce bani a plătit Manţog despăgubirile mulţumitoare. Cu ce putere a jonglat prin Justiţie un an de zile? Că doar la mijloc era o omucidere!

În final, oamenii politici şi nu numai, cred că Manţog va ieşi basma curată, iar noul preşedinte interimar al PD-L Gorj, senatorul Ion Ruşeţ ar putea rămâne în această funcţie până la alegeri, iar până atunci, ca să poată redeveni preşedinte de partid, Manţog îşi va rezolva toate dosarele care îi periclitează cariera politică. Rămâne o singură necunoscută: să nu ştie un om ca Manţog că nimic din ce facem în timpul vieţii nu rămâne neplătit? Mă îndoiesc!

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here