O voluntară cu suflet de aur! – La doar 16 ani, Daria Bobic s-a alăturat echipei Asociației Pro Animals Gorj

1823

Încă nu a împlinit 17 ani, este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național ,,Spiru Haret” Târgu-Jiu, profilul învățători-educatoare, însă pasiunea sa infinită și dragostea pentru animale a făcut-o pe Daria Bobic să se alăture cu drag echipei Asociației Pro Animals Gorj, participând activ ca și voluntară la acțiunile întreprinse de organizația ce apără patrupedele.

Daria Bobic este o lecție de viață pentru tinerii zilelor noastre. Pe lângă faptul că este o elevă silitoare, are planuri mari de viitor, adolescenta s-a alăturat în urmă cu un an de zile ca voluntar Asociației Pro Animals Gorj.
Tânăra dorește continuarea acțiunilor de voluntariat și în următorii ani, iar după terminarea studiilor liceale, Daria va studia Psihologia la Cluj-Napoca. ,,După terminarea liceului, mi-aș dori să urmez Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), specializarea Psihologie, deoarece îți oferă multe beneficii printre care ocazia de a te implica în proiecte de cercetare ale laboratoarelor de Neuroștiințe Cognitive, Psihologie Cognitivă, Psihologia Dezvoltării, Psihologia Sănătății, Psihologie Clinică și Organizațională. Acest program este evaluat ca fiind cel mai bun program de psihologie din țara noastră și de aceea îmi doresc să studiez în acel loc. Fac voluntariat la Asociația Pro Animals de aproape un an, un an în care am învățat foarte multe lucruri și în care am fost înconjurată de oameni minunați. Pot spune că voluntariatul face parte din viața mea. De mică am fost altruistă, întotdeauna am ajutat cât s-a putut. Dacă pot să acord o mână de ajutor, de ce să nu o fac?”, spune, cu entuziasm, Daria Bobic.

Implicată în inițiativa Fur Free Forever
Chiar dacă este silitoare la școală, tânăra acordă mult timp pasiunii sale pentru animăluțe, dar și desenului și pictatului. ,,Nu îmi place să pierd timpul. Pe lângă orele de curs, olimpiadele și concursurile la care particip în timpul anului școlar, o parte din timpul meu îl acord voluntariatului la Asociația Pro Animals, dar și salvării animalelor fără stăpân. La Pro Animals am fost primită cu brațele deschise. Această asociație este compusă din foarte puțini oameni, medici veterinari și câțiva voluntari care se străduiesc să țină în picioare această asociație și acest program prin care aproape zilnic sunt sterilizate gratuit animale (câini și pisici) cu scopul de a reduce abandonul și a stopa maltratarea animalelor fără stăpân. Asociația Pro Animals, prin programul Educăm și Sterilizăm Gorj, desfășoară continuu atât campanii de sterilizări pentru câini și pisici, cât și de educație în școli și nu numai. Încurajez toți tinerii de vârsta mea să facă voluntariat, să nu își irosească timpul, deoarece este prețios. De asemenea, ador să desenez și să pictez atât tablouri, cât și haine. Revenind la capitolul animale, iarna trecută am avut ocazia de a participa la Fur Free Forever, care este o inițiativă ambițioasă ce urmărește să interzică exploatarea animalelor pentru blană în Europa de Est. Aceasta reunește mai multe ONG-uri, printre care și Freedom and Respect for Every Earthling (FREE). Aceasta din urmă este o organizație care promovează drepturile animalelor și protecția mediului. Acționează prin informare și educare, dar și luând parte la proiecte care urmăresc să îmbunătățească viața animalelor (End the Cage Age, Fur Free Forever, Open Wing Alliance). Campaniile de informare stradală vizează schimbarea mentalităților și viziunilor prin creșterea nivelului de conștientizare în legătură cu ceea ce înseamnă exploatarea animalelor în diferite scopuri. Se bazează pe o abordare non-violentă, pe comunicare”, a concretizat Daria Bobic.
Și reprezentanții Asociației Pro Animals au numai cuvinte de laudă pentru tânăra voluntară: ,,Daria este o persoană responsabilă, cu suflet cât 10, o tânără care alege să își petreacă puținul timp liber ajutând animăluțele și care se implică și în acest program atunci când este posibil. Daria este un exemplu pentru noua generație, nu doar datorită educației și bunului simț de care dă dovadă, dar și datorită bunătății, altruismului și simplității care o caracterizează! Mulțumim Daria că ești alături de noi! Acest program poate continua numai datorită implicării coordonatorului acest program, donațiilor făcute de iubitori de animale și organizațiile colaboratoare, medicilor veterinari parteneri, dar și voluntarilor. Este nevoie de cât mai mulți voluntari dedicați, responsabili, serioși”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here