O TONĂ de uleiuri speciale, lipsă din stația PECO a SE Turceni! Corpul de Control al lui Boza a ignorat lipsa, nu și auditorii

332

În sucursala energetică a CE Oltenia, condusă de la începutul acestei luni de către Ionel Ilie, mari cantități de produse se volatilizează stând, în timp ce persoanele însărcinate cu protejarea patrimoniului unității se uită în altă parte. O dovedește dispariția din gestiunea salariatei, care se ocupă de Stația PECO a SE Turceni a unei cantități de o tonă de uleiuri speciale, lipsă depistată la prezentul control de Comisia de Inventariere anuală a unității, însă ignorată de Corpul de Control al șefului Directoratului CEO, care a făcut aici o verificare cu mai bine de două săptămâni în urmă. Corpul de Control a fost atât de “bun” încât la PECO nu a găsit nimic în neregulă, liniștindu-i pe șefii companiei că la SE Turceni, unitatea care a împlinit recent 40 de ani de activitate, este un mic paradis în care nu se fură nici mere, darămite uleiuri ori carburanți. Ionel Ilie a declarat, la finalul săptămânii trecute, pentru Gorjeanul că în SE Turceni se face o verificare de către auditori de la unitatea din Târgu-Jiu, dar nu cunoaște lipsurile găsite de comisia respectivă. Directorul a declarat însă că dacă faptele se confirmă va lua măsurile care se impun, conform legii.

În urmă cu mai bine de două săptămâni, la scurt timp după ce la unitate s-au întins mesele pe motiv că sucursala a făcut 40 de ani de activitate, înainte însă de începerea mandatului de director al lui Ionel Ilie, pe la sucursala din Turceni a ajuns Corpul de Control al șefului companiei, Sorin Boza. Comisia a venit însă așa cum a plecat de la SE Turceni, după ce s-a făcut că a controlat actele unității, demonstrând într-un raport de control că la unitatea energetică lucrurile sunt mai mult decât în regulă. Ceea ce a ignorat însă Corpul de Control a fost găsit, în doi timpi și trei mișcări, de o mână de angajați care formează Comisia de Inventariere anuală a societății. Corpul lui Boza a dovedit după controlul inopinat fie că este slab pregătit, fie rău intenționat, protejându-i astfel pe salariații vinovați de această carență din gestiune și ascunzând prejudicierea CEO, unitate de stat.

Călinoiu, în minus și cu tuburi de oxigen!
De altfel, potrivit unor salariați ai unității, gestiunea stației PECO a SE Turceni se află în sarcina salariatei Călinoiu Victoria, aceeași care a mai fost implicată și în alte dispariții misterioase din gestiune a unor tuburi de oxigen(asta cu vreo doi ani în urmă), de exemplu, în timp ce unii spun că și a unei cantități deloc neglijabile de fier.Bine ancorată de șefii SE Turceni, Bîgu Gabriel fiind șeful ei direct, în calitate de director economic al unității, iar Rădoi Emil, șeful biroului de contabilitate, Călinoiu scapă însă de lipsurile vechi și speră să se închidă ochii și pentru cele noi. De altfel, Corpul de Control a trecut deja ca prin brânză prin gestiunea respectivei, făcând un raport lapidar cu câteva zile în urmă, din care reiese că de la stația în cauză nu lipsește nimic. În ultimele zile însă, Comisia de Inventariere a SE Turceni a început la rândul său inventarierea anuală pe unitate. Cu acest prilej s-a verificat și gestiunea de uleiuri de la stația PECO aflată în sarcina lui Călinoiu. În timpul verificării, membrii Comisiei găsesc rapid, potrivit unor surse avizate din unitate, o lipsă de o tonă de uleiuri speciale, produs folosit în procesul de producție al termocentralei. Ultimul control în gestiunea stației PECO s-a făcut cu un an în urmă.

Unde s-a scurs uleiul și ce mai lipsește…
Controlul respectiv este în curs la SE Turceni, verificatorii urmând să ia la puricat, în urma faptului că au găsit deja o lipsă deloc neglijabilă, cu și mai multă atenție toată gestiunea salariatei, urmând să emită un raport spre conducerea unității, dar și spre cea a CEO. Abia apoi vor urma și măsurile. Sunt salariați ai SE Turceni care spun încă de acum că verificarea va fi mușamalizată, așa cum s-a întâmplat deja cu mai multe controale similare, angajații fiind șocați de lipsa de interes a Corpului de Control. Oamenii reamintesc că din unitate s-au mai sustras mari cantități de fier în ultimii ani, iar vinovații sunt, în continuare, liberi și puși pe fapte mari.

Ionel Ilie promite măsuri!
Numit director la SE Turceni, Ionel Ilie, promite însă măsuri drastice dacă raportul comisiei respective va releva lipsurile aflate de Gorjeanul. Directorul aprobă faptul că prin unitate a trecut Corpul de Control al lui Boza, dar și că de la finalul săptămânii se face aici un audit de la executiv. Ionel Ilie susține că încă nu a fost informat de rezultatele controlului, dar dacă se confirmă lipsa de uleiuri speciale, indiferent de cantitate, va lua măsuri. Directorul Ionel Ilie a precizat că va informa ca atare conducerea companiei și va proceda la recuperarea prejudiciului, dacă se dovedește că acesta a fost creat unității de stat.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here