O tânără din Dănești, printre cei nouă polițiști care au evacuat pacienți în incendiul de la Spitalul Matei Balș

3416

Mihaela Blideanu, agent la Secția de Poliție nr.6 din București, a fost felicitată de cetățeni ai comunei Dănești, dar și de colegii din sindicatul Europol, pentru curajul avut la intervenția sa și a celor opt colegi polițiști în incendiul de la Matei Balș. Tânăra polițistă de loc din Brătuia, sat aparținând comunei Dănești, a ajutat la evacuarea pacienților Covid, cu mâinile goale, fiind alături de alți trei colegi din Secția 6, primii la apelul legat de incendiul de la Matei Balș.

,,Doresc să o felicit pe Mihaela Blideanu pentru actul de curaj de care a dat dovadă. Mihaela este născută și crescută în comuna noastră, mai excat în satul Brătuia! Mult succes în continuare, Dumnezeu să îți fie aproape la toate acțiunile!!”, a transmis un tânăr din Dănești, arătându-și toată considerația și mândria pentru curajul fiicei comunei sale. Și pentru a înțelege care a fost aportul tinerei polițiste la evenimentele cumplite de la Matei Balș este suficient să vedem cum s-au derulat atunci lucrurile, conform Europol.

Fără recompense pentru polițiștii implicați
,,Vineri, 29 ianuarie, ora 05.04, colegii noștri din cadrul Secției 6 Poliție au fost sesizați cu privire la producerea unui incendiu în incinta Institutului de Boli Infecțioase ,,Prof. Dr. Matei Balș” din București. La ora 05.05, după sosirea la fața locului, au solicitat sprijin colegilor din cadrul Secției 7 Poliție, iar la ora 05.09, în urma unei explozii ce a avut loc la parterul unității medicale, au pătruns cu toții în saloane și au procedat la evacuarea unui număr de 15 pacienți infectați cu virusul COVID-19. Și daca vă întrebați dacă au avut anumite echipamente de protecție sau dacă au fost recompensați în vreun fel până acum, vă spunem noi că nu. MAI are cu totul alte standarde după care promovează profesionalismul, secretarele care fac cele mai bune cafele și șoferii care conduc cel mai bine ajung să fie decorați cu Ordinul și Medalia Națională pentru Merit. Iar pe de altă parte Guvernul găsește de cuviință să ,,recompenseze” curajul, devotamentul și profesionalismul polițiștilor prin înghețări salariale”, spun reprezentanții Europol.
De altfel, săptămâna trecută, polițiștii din acest sindicat au protestat în Piața Prefecturii pentru înghețarea salariilor purtătorilor de uniformă.Europol enumera astfel,eroii care și-au pus viața în plan secund, salvând 15 persoane care nu ar fi avut nicio șansă în fața incendiului:

SECȚIA 6 POLIȚIE:
Agent Sodolescu Alexandru
Agent Hapa Nicușor
Agent Principal Dobre Cristian
Agent Blideanu Mihaela

SECȚIA 7 POLIȚIE:
Agent Șef Călin Constantin
Agent Șef Mihai Dragoș
Agent Mincu Gabriela
Agent Miu Mădălina
Agent Diaconu Mihai
,,Îi felicităm pe această cale pentru promptitudinea și curajul de care au dat dovadă pentru salvarea semenilor noștri și îi asigurăm de întreaga noastră considerație pentru eforturile depuse”, mai transmit polițiștii europeni.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here