O tânără de 21 de ani din Țicleni, căreia i s-a făcut o cezariană la Spitalul Târgu-Cărbunești, a murit pe masa de operație la Craiova!

69537

Alexandra Ionela Corbescu de 21 de ani din Țicleni a decedat miercuri seara la ora 22.00 la Spitalul nr.1 din Craiova, unde fusese adusă cu o ambulanță după ce a suferit o operație de cezariană în cursul zilei de ieri la Spitalul Târgu-Cărbunești. Pacienta a fost operată de doctorița Mădălina Roibu, care i-a urmărit sarcina, și de dr.Cătălin Tănase. După ce a adus pe lume un băiețel sănătos cu o greutate de 3200 de g, la o oră după cezariană a intrat în stop cardio respirator. Medicii de la Cărbunești au încercat să o resusciteze, aparținătorii spunând că nu aveau în spital medicația necesară, personalul fiind văzut pe timpul intervenției trecând drumul la farmacie pentru cumpărarea acesteia, dar fără prea multe rezultate. Cu greu, pacienta a fost transportată la Craiova după ce familia a sunat la 112, medicii din dând din umeri, pe motiv că nu pot apela un elicopter SMURD deoarece acesta nu poate ateriza la Târgu Cărbunești. Pacienta, pe jumătate moartă, a fost dusă cu o amulanță miercuri la ora 18.00 la Craiova, ca aceasta să moară câteva ore mai târziu.

Alexandra Ionela Corbescu era programată la cezariană pentru 26-27 octombrie, dar s-a dus ieri la spital la doctorița Roibu, pentru un control, iar medicul ginecolog a decis că trebuie operată imediat. Soțul femeii, care mai avea acasă un băiețel de 4 ani, născut tot prin cezariană, a fost uimit când a aflat, telefonic, că doctorița Roibu o oprește pe aceasta în spital, la Târgu-Cărbunești, pentru a naște în acea zi. Alexandra Corbescu nu își luase nimic de acasă pentru naștere. A intrat în operația de cezariană în jurul orei 10.00 iar pe la 12.00, ieri, a ieșit din operație fericită că aduse pe lume al doilea copil.

,,A sunat-o pe sora ei la telefon și în timp ce discuta a sesizat sora că se auzea doar un mormăit. Practic atunci soției i s-a făcut rău, a intrat în comă și a ajuns iarăși pe masa de operație. Eu eram acolo, dar medicii nu ne-au lăsat să intrăm să o vedem deoarece ne-au spus că ea este în stop cardio-respirator și nu e bine să o vedem. Este posibil să o fi operat din nou, mie nu mi-au zis nimic. Doctorița Roibu plecase acasă și deși am vrut să vorbesc cu ea, dr.Tănase și asistentele mi-au spus că medicul soției nu vine de acasă, motiv pentru care nici nu au sunat-o pe aceasta. Nu ne-au spus că e grav, deși noi am cerut să o ducem în altă parte cu un elicopter SMURD. Doctorul Tănase mi-a spus că nu are unde ateriza elicopterul, că durează, că se întoptează… Nu au chemat nici măcar o ambulanță să o ducă în altă parte. Doar când am sunat la 112 s-a făcut ceva, asta după ce mi s-a spus telefonic de operator că dr. Tănase trebuie să sune, nu eu, pentru ca soția să fie transferată. M-a șocat faptul că nu aveau cele necesare în spital, iar în timp ce soția era resuscitată, asistentele fugeau la farmacie și se întorceau cu seringi ,că nu aveau în spital. Eu le-am văzut cu cutii luate de la farmacie. Abia după patru-cinci ore soția mea, în stare gravă, a fost trimisă la Craiova cu o ambulanță. Nu se poate așa ceva”, a declarat Alexandru Gheorghe Dorian.

Alexandra a fost dusă cu ambulanța la Craiova, iar o oră și jumătate după decesul acesteia cei de acasă au fost anunțați că aceasta a murit la spital.

Plângere pentru malpraxis pentru doi medici

,,Vom face plângere pentru malpraxis. Doctorița Roibu și doctorul Tănase nu au intervenit cum trebuia în cazul soției. Operația de cezariană, a doua, dacă era cu risc nu trebuiau să o facă la Cărbunești. Și-au bătut joc de viața ei, nu i-au făcut nimic după ce ea a intrat în comă iar de trimiterea ei la alt spital nici vorbă. Cred că nu avrut să o trimită în altă parte, conștienți că va muri la Cărbunești. Au lăsat doi copii fără mamă și o familie îndurerată peste poate”, a completat Alexandru Gheorghe Dorian.

În urmă cu patru ani, Alexandra a suferit o altă cezariană tot la spitalul din Cărbunești dar cu un alt medic. Cei doi trăiau în concubinaj de 5 ani.    

Bărbatul a cerut astăzi la spitalul din Craiova să îi facă autopsie soției pentru a cunoaște cu exactitate cauzele decesului, acesta obținând doar răspunsuri de genul ,,nu știu ,, ,,o să vă spună doctorul mai târziu,, și de la personalul medical al unității spitalicești din Craiova.

Doctorii Roibu și Tănase au mai fost acuzați de malpraxis, de data acea pentru un bebeluș mort, dar în 2015 magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu i-au respins cererea mamei reclamante.

Târziu promite anchetă internă

Directorul Spitalului Târgu-Cărbunești, dr.Târziu, a precizat că va demara o anchetă internă pentru a vedea dacă acuzațiile lui Alexandru Gheorghe Dorian se confirmă sau nu. Acesta a menționat că pacienta a făcut tromboembolism pulmonar, ca și Andreea Bălan, diagnostic care,în cazul tinerei din Țicleni, a fost fatal pentru tânăra mamă.

IPJ Gorj a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. ,,Polițiștii din cadrul Spitalului Târgu-Cărbunești au fost sesizați de reprezentanții SJU Craiova că o tânără de 21 de ani din Țicleni a decedat la această unitate medicală, miercuri, după ce ieri la spitalul din Cărbunești i s-a făcut o operație de cezariană. În cauză s-a întocmit dosar epnal pentru ucidere din culpă”, a precizat Victor Țuhașu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

3 COMENTARII

  1. Si cei din Craiova fac la fel. M-au tinut cu o sarcina care nu era ok. Copilul avea o malformatie la colon. Si ei sesizasera de mult acest lucru. M-au tinut enorm de mult in travaliu. Copilul a inghitit lichid amniotic, nu i-am aspirat plamanii.. A fost operata micuta mea de colon si operatia a decurs bine. Doar ca lichidul din plamani nu i-a fost aspirat si i-a atacat plamanii foarte grav, acestia daca nu au mai functionat cum trebuie nu au mai aspirat aer la inima. Si mititica mea a facut stop cardio respirator. Pe langa multe alte lucruri petrecute in spitalul nr.1 din Craiova. Toti vor bani acolo. Si dandu-le bani, m-au asigurat ca fetita mea o sa fie bine. A rezistat micuta mea doar 10 zile. A luptat cat a putut.
    Eu am avut ruptura de perineu. Nu m-au cusut bine deloc. Si acum o sa trag de o durere si o cicatrice urat cusuta din cauza unor medici care nu stiu sa isi faca treaba. Medici angajati doar pentru bani. Medici angajati pe pile. Asta avem noi in acel spital.

  2. O sa va luptati cu morile de vânt,eu am 2 ani de la decesul copilului meu si in urma cu 4 zile am primit un raspuns de la colegiul medicilor ca nu este nimeni vinovat.Asa se acoperă unii pe alți.sincere condoleante familiei si putere mare tatălui si familiei.
    Sa aibe grije de cei mici mai ales de bebeluș !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here