O sută de controale efectuate de inspectorii DSV

132
protectiaUn număr de 102 controale în unităţile de alimentaţie publică şi colectivă au fost efectuate între 19-23 octombrie a.c. de către inspectorii Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj în localităţile Glogova, Novaci, Stoina, Târgu-Jiu, Motru, Rovinari, Logreşti şi Hurezani.

Astfel au fost supuse verificărilor 21 unităţi de procesare pâine, specialităţi de panificaţie, patiserie, prăjituri, 45 unităţi de comercializare cu amănuntul şi ridicata a produselor alimentare, o unitate de achiziţie şi prelucrare a ciupercilor din flora spontană, una de ambalare a zahărului, şapte unităţi de alimentaţie publică şi colectivă, patru abatoare, trei carmangerii, un centru de prelucrare miere, opt centre de colectare a laptelui , 11 unităţi de învăţământ pentru verificarea produselor tip lapte – corn. De asemenea, zilnic, se efectuează controale tematice în toate unităţile de învăţământ din judeţ, care prepară şi desfac produse alimentare.

În urma tutturor acestor controale s-au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.200 lei, în unităţi de comercializare cu amănuntul din localităţile Stoina şi Târgu-Jiu, dar şi un avertisment scris într-o unitate de alimentaţie colectivă din Târgu-Jiu. Motivele sancţionării contravenţionale au fost nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind depozitarea produselor alimentare, cât şi manipularea produselor alimentare fără respectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here