O singură gorjeancă, admisă în magistratură

400

Pe lista candidaților declarați admiși, anul acesta, în urma desfășurării concursului de admitere în magistratură figurează și  numele unei gorjence. Numele singurei candidate din județul nostru care a reușit să treacă de toate probele cu brio este Elena Adina Giuverdea.

Aproximativ 890 de candidați din întreaga țară, între care 39 din Gorj, s-au înscris anul acesta la concursul de admitere în magistratură, organizat pentru ocuparea unui număr de 28 de posturi de judecător la judecătorii şi 25 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. În cadrul concursului, candidații au trebuit să treacă de trei probe: un test de verificare a cunoştinţelor juridice prin susţinerea unei probe, tip grilă cu 100 de întrebări, câte 25 pentru fiecare din patru materii (drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal), un test-grilă de verificare a raţionamentului logic şi un interviu ce va consta în elaborarea în scris a unei analize cu privire la subiectul extras de către candidat şi susţinerea orală a acestuia şi analiza orală a unei speţe cu elemente de etică specifice profesiei. Proba scrisă eliminatorie de verificare a cunoştinţelor juridice s-a desfășurat pe 30 august 2015, testul de verificare a raţionamentului logic pe 13 septembrie, iar proba interviului în perioada 5 – 13 octombrie. Lista cu rezultatele finale ale concursului a fost afișată săptămâna trecută, iar singura candidată din Gorj declarată admisă este Elena Adina Giuverdea. Aceasta a promovat concursul cu nota 7,40, obținând 7,08 la etapa eliminatorie și 8,36 la interviu.

Urmează verificarea bunei reputații a candidaților admiși
În termen de zece zile de la publicarea rezultatelor finale, candidaţii admişi trebuie să depună o serie de documente pentru a li se verifica buna reputație, după cum urmează: CV-ul (care să includă datele de identificare, datele de stare civilă, datele cu privire la studiile absolvite și locurile de muncă anterioare); caracterizarea de la ultimul loc de muncă, care să cuprindă inclusiv menţiuni despre existența/inexistența unor eventuale sancţiuni disciplinare/administrative; adeverinţe eliberate de primării și/sau, după caz, de administraţiile financiare de la domiciliile avute în ultimii trei ani anterior datei susţinerii primei probe din prima etapă a concursului, din care să rezulte, dacă e cazul, natura și tipul contravenţiilor comise și sancţiunile contravenţionale aplicate în această perioadă; declaraţia pe propria răspundere privind precizarea domiciliului avut în ultimii trei ani anterior datei susţinerii primei probe din prima etapă a concursului; orice alte înscrisuri pe care le consideră relevante pentru verificarea îndeplinirii condiţiei bunei reputaţii.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here