O singură amendă şi o sută de controale

405

dsvÎn ciuda faptului că în decursul a o săptămână, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au efectuat 103 controale, amenda aplicată a fost numai una în valoare de 600 lei.

Sancţiunea a fost aplicată pentru abateri de la cerinţele legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare privind manipularea produselor alimentare într-o unitate de comercializare a produselor alimentare din comuna Prigoria.

Totodată, alte 102 controale au fost efectuate în unităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din localităţile Târgu-Jiu, Rovinari, Motru, Cătune, Bumbeşti-Jiu, Stăneşti, Godineşti, Ciuperceni, Leleşti, Aninoasa. Astfel, au fost supuse controalelor 28 unităţi de procesare pâine, specialităţi de panificaţie, patiserie şi prăjituri; 58 unităţi de comercializare cu amănuntul şi ridicata a produselor alimentare; o unitate de achiziţie şi prelucrare a ciupercilor din flora spontană; 9 unităţi de alimentaţie publică şi colectivă; un abator; o carmangerie; două măcelării. De asemenea, zilnic se efectuează control tematic permanent în toate unităţile de învăţământ din judeţ, care prepară şi desfac produse alimentare.
De-a lungul activităţilor de control efectuate în săptămâna 16-20 noiembrie a.c., au mai fost constatate deficienţe minore, care nu afectau siguranţa alimentară într-o unitate de alimentaţie publică din oraşul Târgu-Cărbuneşti, unde a fost aplicat un avertisment.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here