O simplă cerere la primărie vă poate aduce 3340 de lei, ajutor de încălzire

4106

Autoritățile locale, în speță primăriile din Gorj, așteaptă ca beneficiarii ajutoarelor de încălzire să depună cereri pentru a beneficia, și în acest an, de ajutor financiar de la Stat, pentru a trece mai ușor peste iarna care bate la ușă. UAT-urile anunță astfel că cei care depun cereri pot primi nu doar un ajutor de încălzire, ci și suplimente pentru energia consumată, în sume ce pot ajunge la 3340 de lei. Din păcate, gorjenii nu s-au înghesuit la primării să obțină aceste beneficii, motiv pentru care primăriile au încercat, prin diverse mijloace, să îi conștientizeze pe beneficiari să nu ignore un astfel de sprijin pentru care este nevoie să se completeze o simplă cerere și să se depună la primăria pe raza căreia solicitantul domiciliază.

Reprezentanții primăriilor anunță că, de acum, consumatorul vulnerabil poate beneficia de ajutor de încălzire, pentru cele 5 luni de iarnă, dar și de supliment pentru energie, pe un an de zile. Ajutorul de încălzire se acordă pentru o singura sursă de încălzire (lemne/ gaze natural/ energie electrică), iar suplimentul se acorda cumulat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate în locuință.
Pentru a înțelege mai bine, vă oferim un prim exemplu de beneficiar al acestui sprijin. Mai exact, o familie cu 5 membri și venituri de 199 lei/persoană, care utilizează pentru încălzire gaze naturale, iar pentru iluminat și aparate electrocasnice utilizează energie electrică, va beneficia de: 250 lei ajutor pentru încălzire cu gaze naturale (se acordă pe cele 5 luni), 10 lei supliment pentru gaze naturale (se acordă pe un an de zile), 30 lei supliment pentru energie electrică (se acordă pe un an de zile). Per total, familia în cauză va beneficia de un ajutor de 1730 de lei.
Dacă utilizează atât pentru încălzire, cât și pentru iluminat și aparate electrocasnice energie electrică, va beneficia de: 500 lei ajutor pentru încălzire cu energie electrică (se acordă pe cele 5 luni), 70 lei supliment pentru energie electrică (se acordă pe un an de zile), adică un total de 3340 de lei.
Dacă utilizează pentru încălzire lemne – combustibili solizi sau petrolieri și pentru iluminat și aparate electrocasnice utilizează energie electrică, va beneficia de: 320 lei ajutor pentru încălzire cu lemne – combustibili solizi (se acorda pe cele 5 luni), 20 lei supliment pentru lemne – combustibili solizi (se acordă pe un an de zile), 30 lei supliment pentru energie electrică (se acordă pe un an de zile). Total ajutor, 2200 de lei.
Vă mai oferim un al doilea exemplu. O familie cu 5 membri și venituri de 800 lei/persoană sau un pensionar cu pensia minimă de 800 lei/ persoană, care utilizează pentru încălzire gaze naturale și pentru iluminat și aparate electrocasnice utilizează energie electrică, va beneficia de: 125 lei ajutor pentru încălzire cu gaze naturale (se acordă pe cele 5 luni), 10 lei supliment pentru gaze naturale (se acordă pe un an de zile), 30 lei supliment pentru energie electrică (se acordă pe un an de zile). Ajutorul total este astfel de 1105 lei.
Dacă utilizează atât pentru încălzire, cât și pentru iluminat și aparate electrocasnice energie electrică, va beneficia de: 250 lei ajutor pentru încălzire cu energie electrică (se acordă pe cele 5 luni), 70 lei supliment pentru energie electrică (se acordă pe un an de zile). Ajutorul total ajunge astfel la 2090 de lei.
Dacă utilizează pentru încălzire lemne – combustibili solizi sau petrolieri și pentru iluminat și aparate electrocasnice utilizează energie electrică, va beneficia de: 160 lei ajutor pentru încălzire cu lemne – combustibili solizi (se acorda pe cele 5 luni), 20 lei supliment pentru lemne – combustibili solizi (se acordă pe un an de zile), 30 lei supliment pentru energie electrică (se acordă pe un an de zile). Ajutorul total ajunge astfel la 1400 de lei.
Activitatea de preluare a cererilor în vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței pentru perioada sezonului rece noiembrie 2021 – martie 2022 și a suplimentului pentru energie a început la toate primăriile din Gorj.
Acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie se va face începând cu luna noiembrie 2021, pentru solicitanții care au depus cererile și documentele doveditoare în perioada 18.10.2021 – 19.11.2021.
Mai exact, începând cu luna depunerii cererii, pentru solicitanții care au depus cererile și documentele doveditoare până în data de 20 a lunii respective; începând cu luna următoare, pentru solicitanții care au depus cererile și documentele doveditoare după data de 20 a lunii; începând cu luna depunerii cererii, pentru beneficiarii de ajutor social al căror drept de ajutor social este stabilit începând cu acea lună, indiferent de data la care a fost depusă cererea.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here