O școală primară din Bolboși își primește dimineața elevii cu ușile închise și fără foc în sobe!

1135

Elevii de la o școală primară din Ohaba-Jiu, comuna Bolboși, vin dimineața, la ora 8.00, la unitatea de învățământ, dar în loc să găsească instituția deschisă și cald în clase, sunt primiți cu ușa închisă, în timp ce focul în sobe nu îl face nimeni. Părinții au sesizat problema conducerii Școlii Gimnaziale din Bolboși, dar directorul ar fi dat din umeri, spunând că nu ar fi treaba lui partea administrativă a unității educaționale. Autoritățile locale din Bolboși au cumpărat lemne pentru foc, dar, din păcate, nu s-au ocupat și de tăierea acestora.

Elevii din școala primară Ohaba-Jiu, din comuna Bolboşi, 30 la număr, tremură de frig la primele ore ale dimineții, pe motiv că nimeni nu se îngrijește zilnic de încălzirea sălilor de clasă. “Mi-am dus copilul la școala din Ohaba la ora opt în această dimineață. Spre surprinderea mea școala era închisă, iar de foc nici pomeneală. Este o bătaie de joc la adresa elevilor și profesorilor de la această unitate de învățământ. Și elevii și dascălii tremură la ore pentru că nimeni nu este capabil să taie niște lemne de foc”, a declarat un părinte, solicitând ajutorul Gorjeanul.

IȘJ vrea, dar cu cine…?
Conducerea școlii nu dă semne că vrea să rezolve problema și îi este mai ușor să dea vina pe primărie. Cei din instituția administrativă au însărcinat însă un angajat să fie fochistul unității de învățământ, motivând că nu au găsit altă variantă, asta și pentru că posturile din Educație sunt blocate. Şcoala Bolboşi ar avea nevoie şi de un contabil, mai spunea, cu câteva zile în urmă, primarul Gheorghe Bilea, arătând că nu-i pasă și de elevii unității de învățământ. În ceea ce privește Inspectoratul Școlar Județean Gorj, pentru rezolvarea problemei există deschidere, dar cu toate acestea nu s-a rezolvat. “Să ne facă solicitare. Discutăm în Consiliul de Administraţie, înaintăm ministerului şi în momentul în care avem aprobarea, le aprobăm şi noi. Dar nu pot să angajez fochist. Acesta face focul 4-5 luni, după aceea ce faci cu el? Cine m-a mai întrebat şi a cerut să deblocăm posturi, i-am spus că nu pot să aprob postul de fochist. Să-mi ceară să transform postul din fochist în muncitor de întreţinere şi mai uşor se deblochează. La Bolboşi au cerut aprobare pentru fochist. Pe contabilitate, la fel. Aşteptăm normative de la minister să vedem ce se întâmplă. Nu poţi să ţii jumătate de normă de contabil la 60 de copii câţi sunt la şcoală”, a explicat, cu zece zile în urmă, Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj. Dacă situația nu se va rezolva, părinții sunt dispuși să nu își mai ducă copiii la școală.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here