O salariată a CE Turceni ameninţă că se aruncă în Jiu

134

_MG_4101Maria Jilcu, laborantă până acum în Complexul Energetic Turceni, Secţia Chimică, încă din anul 1979, îşi ameninţă şefii unităţii energetice că se aruncă în Jiu, pe motiv că i s-a desfăcut abuziv contractul de muncă.

Femeia are contractul desfăcut de conducerea CE Turceni de luni, pe baza unor referate, salariata protestând de nenumărate ori în legătură cu angajările repetate şi incorecte care ar fi fost făcute, în ultimul timp, în unitatea energetică. O parte a salariaţilor CE Turceni se tem că femeia îşi va duce gestul disperării până la capăt, ea fiind capabilă de orice. Maria Jilcu are patru copii, fiind despărţită de soţ. Ea nu a beneficiat de nici un fel de consiliere psihologică deşi CE Turceni are psihologi angajaţi.

Deşi i s-a pus în vedere că pe baza acestor referate nu mai este salariată a unităţii, femeia a continuat să bată la uşa complexului, atât luni cât şi ieri fiind scoasă afară din incinta CET-ului de către gardieni. Referatele în cauză, se vehiculează că ar fi fost întocmite de şeful acesteia, nou numit în funcţie de PDL, acesta fiind membru al partidului, Nicolae Coşoveanu, cunoscut şi el cu probleme de sănătate. Salariaţii spun că acesta, cu ani de zile în urmă, ar fi fost internat la spitalul din Podari. Femeia nu acceptă în ruptul capului că după 32 de ani de muncă să părăsească unitatea în asemenea hal, cu contractul de muncă desfăcut, şi fără a putea beneficia de salarii compensatorii. Locul Mariei Jilcu, se vehiculează că va fi ocupat de către soţia şefului de la depozitul de carburanţi al CET, Berele, momentan portăriţă la una din intrările în complex. Maria Jilcu a plâns şi a urlat în faţa porţilor pentru a fi băgată în seamă, fără ca cineva din conducere să o cheme măcar la discuţii. Unii spun că femeia este grav bolnavă, lucru de care ar fi profitat şi superiorii săi, grăbindu-i desfacerea contractului de muncă, în locul unei consilieri psihologice, a unui concediu sau a internării în spital.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here