O repriză nu a fost suficientă. Baschetbaliștii gorjeni, învinși la Galați

802

CSM Târgu Jiu a cedat prima partidă din faza a doua a campionatului. Baschetbaliștii gorjeni au fost învinși la Galați, scor 91-84 (25-13, 29-16, 22-27, 15-28).

Vizitatorii au început bine confruntarea din Sala Dunărea, au condus și la șase puncte în primul sfert, dar au căzut inexplicabil spre finalul perioadei. Fără Anthony Durham, răcit, oaspeții au părut că-și pierd luciditatea la mijlocul reprizei și au comis o sumedinie de erori la pasare, fiind dominați și sub panou. De altfel, jocul colectiv al echipei lui Florin Nini a arătat mult mai bine, iar la cabine s-a intrat cu 54-29.
Probabil muștruluiți la pauză, gorjenii au preluat inițiativa în partea secundă, și au tăiat din diferență puțin câte puțin.  Din păcate, Porter Troupe s-a accidentat în minutul 33 și a avut nevoie de sprijinul staff-ului pentru a reveni pe bancă. Cu un run de 15 puncte, echipa noastră s-a apropiat la patru lungimi (86-82) în ultimul sfert și a avut posesia, dar Dylan Frye a comis “pași”, iar această greșeală a fost taxată de gălățeni. Vizitatorii au dus scorul la 87-84, dar a fost ultima zvâcnire a trupei lui Kresimir Basic.
În altă ordine de idei, gorjenii nu au rezolvat problema “turnover-urilor”, 32 de puncte ale gazdelor venind după mingi pierdute. Diferența s-a făcut și la punctele după recuperări ofensive, 17-4.
Shamiel Stevenson a punctat din nou în statistici. A terminat meciul cu 29 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Indicele său de eficiență a fost 26. Thomas Kottas a reușit 20 de puncte, iar Dylan Frye – 15.
Octavian Ilie (9), Porter Troupe (5), Andriy Agafonov (4) și Noam Weinberg (2) și-au mai trecut numele pe lista marcatorilor. În runda viitoare, formația noastră va întâlni Steaua București. Partida din capitală este programată miercuri, 8 februarie, de la ora 19.00.
Cătălin Pasăre

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here