O octogenară din Vârț, îngrădită în propria locuință! Femeia, ținta glumelor nesărate a doi vecini

150

Nicolița Văduva în vârstă de 86 de ani, din Vârț, a rămas fără jumătate din pătulul metalic și magazia de cereale, asta după ce bătrâna a fost îngrădită, anul trecut, pe proprietatea pe care a achiziționat-o de la un preot în anii ’80. Una dintre fiicele părintelui, între timp decedat, a decis să ocupe trei sferturi din terenul vândut de tatăl său, cu 45.000 de lei, femeii, în baza unor documente disputate încă în instanță. Între cele două există un litigiu pe rol, neterminat de opt ani, dar casa cumpărată a fost deja împrejmuită cu un gard metalic, bătrâna rămânând doar cu o curte mică în fața casei. Terenul împrejmuit a fost încredințat de fiica preotului celor doi vecini, spre supărarea femeii, care își strigă necazul pe toate drumurile.

Bătrâna din Vârț spune că a ajuns bătaia de joc a vecinilor, care folosesc terenul cumpărat de ea de la popă, asta printr-o înțelegere cu una dintre fiicele lui Constantinescu Stelian, stabilită în Oradea. “Vecinul își leapădă pantalonii și îmi adresează injurii când vine în spatele casei mele, pe terenul ocupat de fiica preotului, abuziv. I-am făcut mai multe plângeri la poliție, dar nu s-a luat nicio măsură cu acesta. Celălalt se îmbată și mă înjură, chiar mă amenință cu moartea spunând că mă ia, mă bagă într-o dubă și mă aruncă în Jiu, duba fiind parcată în spatele casei mele”, a declarat Nicolița Văduva. Unul dintre vecinii acuzați neagă însă vorbele bătrânei și la o discuție cu redactorul Gorjeanul a dat de înțeles că femeia nu are toate țiglele pe casă.

Investiție scumpă
Femeia continuă însă să își apere proprietatea, deși a ajuns să ocupe un pătrățel din terenul de 25 de ari pe care spune că l-a cumpărat de la popă, făcând atunci împrumut la bancă. “Am cumpărat atunci, cu împrumut, și casa, și terenul și anexele, ca acum să ajung să mă judec cu moștenitorii acestuia pentru terenul achiziționat atunci cu mare greutate. În anul 1976, aveam doi copii în îngrijire, pe mama bolnavă în vârstă de 94 de ani și lucram la cantina unității militare din Vârț. Soțul meu lucra la Apele Române și ne-a fost foarte greu să achităm împrumutul făcut pentru cumpărarea acestei proprietăți. Anul trecut, m-am trezit fără teren, deși eram în judecată cu fiica fostului proprietar”, spune, supărată bătrâna.

Plouă pe porumbul femeii
Ultima surpriză neplăcută de care a avut parte bătrâna a fost că s-a trezit fără jumătate de pătul și fără magazia de lemne, stând acum cu porumbul în mica bătătură. “Stau cu o mașină de porumb în curtea casei, plouă pe el și vecinul nu îmi dă voie să folosesc pătulul pentru simplu motiv că se află după gardul amplasat abuziv, anul trecut, de una dintre moștenitoare”, mai spune femeia. Băzgău Valeria, cea care este în litigiu cu bătrâna, nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere legat de acuzațiile ce i se aduc. Vecinii femeii sunt însă de partea acesteia și mai puțin a bătrânei lipsite de ajutor. De altfel, doi dintre vecini folosesc terenul întins al femeii, unul având depozitate acolo niște materiale.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here