O nouă staţiune „lângă” Rânca

355

Potenţialul turistic al munţilor din nordul Olteniei este de acum încolo şi mai bine valorificat din acest punct de vedere după ce autorităţile din Vâlcea au reuşit să ducă la bun sfârşit un proiect de amenajare a unei noi staţiuni, botezată chiar „Transalpina”. Amenajată la Voineasa, în zona Vidra, la altitudinea de 1900 m, noua staţiune are toate şansele să devină una de fiţe, aici existând o pârtie de schi lungă de cinci kilometri.

Cel mai repede se ajunge acolo dinspre Petroşani, dar probabil vara, administratorii staţiunii spunând că ar fi nevoie doar de o jumătate de oră pentru a parcurge distanţa. Autorităţile din judeţul vecin vor să includă staţiunea într-un circuit internaţional, planurile lor nedându-le emoţii, deocamdată, şefilor de la Gorj. Prefectul Claudiu Teodorescu spune că nu se pune problema apariţiei unei concurenţe, principala sa preocupare iarna aceasta fiind cea a creării unor condiţii cât mai bune pentru turiştii care urcă la Rânca, mulţi dintre ei fiind craioveni.
Prefectul a pus la punct un plan de şedinţe săptămânale cu şefi din administraţia locală, în fiecare vineri dimineaţa la 8.00 aceştia fiind convocaţi la Rânca, reprezentantul guvernului în teritoriu asigurându-se că, astfel, drumul spre staţiune este deschis turiştilor. „Vinerea trecută am avut prima şedinţă de acest gen. I-am convocat acolo pe cei de la drumurile naţionale, pe primarul de la Novaci şi pe cel de la Baia de Fier şi vă spun deschis că am avut o mare bucurie să văd că la 7.30 dimineaţa, când la Târgu-Jiu ningea, drumul spre staţiune era negru şi oricine putea urca spre Rânca. La acea oră nu aveam nici unde să bem un ceai, pentru că era prea de dimineaţă şi de aceea am decis ca să ne întâlnim de acum încolo la ora 8.00. Ştiu care sunt problemele zonei, parcări, apă, pene de curent, încercăm să le rezolvăm pe toate. Am vorbit şi cu primarii despre ridicatul gunoaielor şi, la coborâre, am constatat că cei de la salubritate deja goleau containerele. Iniţial doream ca şedinţele acestea să fie sâmbăta, dar cred că sunt mai utile vinerea pentru că mulţi turişti urcă la munte încă de vineri după-amiază şi cred că vineri dimineaţa trebuie să fim cu toate problemele puse la punct pentru că, în fond, e vorba de imaginea noastră ca judeţ turistic”, a precizat prefectul.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.