O nouă sesiune de primiri proiecte, de către OJPDRP Gorj

118

În perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va organiza o nouă sesiune de depunere a proiectelor pentru măsura 121 “Modernizarea exploataţiilor agricole” şi respectiv pentru măsura 123 ”Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”.

Decizia deschiderii unei noi sesiuni în cazul măsurii 121 a fost luată de către ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin. În primul rând pentru încurajarea fermierilor de a creşte bovine de carne în România. Sumele alocate sesiunii din perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013 vor fi de 150 de milioane de euro pentru măsura 121 “Modernizarea exploataţiilor agricole” şi respectiv 80 de milioane euro pentru măsura 123 “Creşterea valorii adăugate a produselor agricole forestiere”.
“Am luat această decizie, de a deschide o nouă sesiune pentru măsura 123, în contextul dificultăţilor legate de comercializarea legumelor şi fructelor în România. Prioritatea mea ca ministru este, ca prin această măsură, asociaţiile şi cooperativele de producători să ajungă cât mai repede la stabilirea depozitelor de colectare legume-fructe în bazinele legumicole şi pomicole. Acestea au acum la dispoziţie fonduri europene cu care să construiască depozite, cu toate facilităţile necesare pentru vânzarea către comercianţi, a legumelor şi fructelor realizate chiar de membri asociaţiilor şi ai cooperativelor implicate. Decizia mea face parte din setul de măsuri pe care ministerul agriculturii îl are în vedere pentru facilitarea accesului producătorilor în pieţe”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

OJPDRP Gorj susţine iniţiativele ministrului Constantin
La rândul lor, reprezentanţii Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Gorj, consideră că acordarea unor astfel de fonduri este benefică şi încurajează atât sectorul vegetal dar şi introducerea şi dezvoltarea de tehnologii şi procedee pentru obţinerea de noi produse agricole şi forestiere competitive.
“Măsura 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole”, sprijină investiţiile privind: modernizarea sau înfiinţarea de exploataţii agricole prin: construcţia sau modernizarea fermelor zootehnice de bovine, ovine şi caprine, porcine şi păsări; achiziţia de utilaje agricole: tractoare, combine, instalaţii de irigat de asemenea construcţia şi modernizarea serelor: legume, flori; înfiinţarea plantaţiilor de pomi, arbuşti fructiferi”, a precizat Cosmin Mazilu, şeful OJPDRP Gorj.

Obiective principale pentru Măsura 123
Măsura 123 “Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” se încadrează în Axa I – „Creşterea competitivităţii sectorului agricol şi silvic” şi are ca obiective principale: introducerea şi dezvoltarea de tehnologii şi procedee pentru obţinerea de noi produse agricole şi forestiere competitive; adaptarea întreprinderilor la noile standarde comunitare atât în etapa de procesare cât şi în cea de distribuţie a produselor obţinute. De asemenea, îmbunătăţirea veniturilor întreprinderilor sprijinite prin creşterea valorii adăugate a produselor agricole dar şi creşterea valorii adăugate a produselor forestiere.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here