O nouă serie de bilete de tratament a ajuns la Casa Județeană de Pensii

1038

Conducerea Casei Județene de Pensii (CJP) Gorj a anunțat faptul că în aceste zile au fost primite biletele de tratament pentru cea de-a patra serie din acest an, având ca dată de intrare perioada 7-11 aprilie 2024.

Potrivit lui Valentin Stegăroiu, directorul adjunct al instituției județene, în această serie s-au primit 72 de bilete pentru tratament balnear, numai pentru unitățile de tratament din proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice București, sucursale ale Societății de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă „TBRCM” SA, respectiv 1 Mai, Amara, Bala, Buziaș, Geoagiu, Moneasa, Olănești și Pucioasa. Din cele 72 de bilete pentru tratament balnear primite de către CJP Gorj, un număr de 40 de bilete au fost alocate automat, prin aplicația SPA, solicitanților în funcție de punctajul obținut.

Redistribuiri din 1 aprilie
Lista cererilor aprobate este afișată la sediul instituției și pe pagina de internet a CJP Gorj https://cjpgorj.ro/informatii-de-interes-public/bilete-de-tratament/bilete-an-2024, iar lista cererilor neaprobate este afișată doar pe pagina de internet a CJP Gorj. ,,Biletele de tratament balnear, atât cele repartizate cât și cele nerepartizate, se vor distribui în zilele de 25, 26, 27 și 28 martie 2024, în funcție de data comunicată fiecărui beneficiar. În cazul în care titularul nu se prezintă pentru ridicarea biletului de tratament balnear, în perioada programată, și nu a anunțat, în prealabil, compartimentul gestiune bilete tratament, despre acest fapt, repartiția este anulată, iar biletul se redistribuie altui solicitant”, a declarat directorul adjunct al CJP Gorj.
De asemenea, la sediul instituției județene există și un număr de 32 de bilete nealocate, care pot fi achiziționate de doritori, acestea fiind împărțite astfel: 19 pentru Bala, câte unul pentru stațiunile Geoagiu și 1 Mai, două pentru Pucioasa, patru pentru Amara și cinci pentru Moneasa.
,,Aceste locuri se pot elibera persoanelor interesate, indiferent dacă au depus sau nu cerere. Toate biletele nevalorificate până în data de 28 martie 2024, ora 16:00, vor fi redistribuite începând cu data de 1 aprilie 2024, ora 8:30, până inclusiv în momentul începerii sejurului. Biletele de tratament balnear se eliberează beneficiarilor numai după legitimarea acestora, acestea fiind eliberate doar personal, titularului sau unei alte persoane, desemnate de către titular prin procură autentificată, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear”, au precizat reprezentanții Casei de Pensii Gorj.
Aproximativ 135.700 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), față de 120.000 în anul 2023. În unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile. La acestea se adaugă aproximativ 75.300 de bilete de tratament balnear contractate cu alte unități de profil, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2024, față de 59.580 de bilete de tratament în 2023. Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here