O nouă replică seismică în Turcia

1624

O nouă replică seismică a avut loc marţi la ora 05:13:15, ora locală a României, în regiunea centrală a Turciei, cu magnitudine 5.3, la adâncimea de 10km, informează INFP.Mii de persoane au rămas fără adăpost din cauza prăbuşirii a numeroase clădiri. Cele mai noi date de la locul tragediei indică 8,000 de persoane salvate din aproximativ 4.758 clădiri distruse. Salvatori din zeci de ţări au muncit toată noaptea printre dărămături. (Antena 3 CNN)

Eforturile de salvare, ce se desfășoară contra cronometru și în condiții de iarnă, a continuat pe tot parcursul nopții în Turcia și în nordul Siriei pentru a-i scoate de sub dărâmături pe supraviețuitorii cutremurelor violente care au devastat luni regiunea, lăsând în urmă câteva mii de morți, transmite AFP, citată de Hotnews.ro.

Potrivit ultimului bilanț oficial (care este foarte probabil să crească), la aproape 20 de ore de la primul dintre cele trei cutremure, cu o magnitudine de 7,8, erau declarate decedate peste 4.800 de persoane, dintre care 3.381 în Turcia, potrivit agenției de stat pentru gestionarea dezastrelor (Afad) și peste 1.440 în Siria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here