O nouă proiecție de film documentar la Muzeul Județean Gorj

333

Gorjenii sunt invitați să treacă din nou pragul Muzeului Județean Gorj pentru a viziona un film documentar în cadrul proiectului British Documentary. De această dată, spectatorii vor avea ocazia de a desluși o poveste stranie legată de dispariția unui adolescent din Texas.

Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” îi invită pe toți cei interesați joi, 9 iunie, de la ora 17.00, la cea de-a treia proiecție din cadrul proiectului British Documentary, ediția a VI-a, realizat în parteneriat cu British Council România. După ”În Cautarea lui Sugar Man” și ”Lucian Freud: Tabloul unei Vieți”, gorjenii vor avea acum ocazia de a viziona filmul ”Impostorul” (2012, 1h și 39 minute). ”Impostorul – There Are Two Sides to Every Lie” este povestea misterioasă a unui adolescent de 13 ani ce dispare din casa sa din Texas. Trei ani şi jumătate mai târziu este găsit în Spania, unde povesteşte despre cum a fost răpit şi torturat. Familia sa este extrem de încântată să îl aducă înapoi acasă. Însă lucrurile nu sunt ceea ce par. Fizionomia sa este în mod evident schimbată şi are o pronunţie ciudată. De ce nu reuşeşte familia să vadă aceste nepotriviri? Când un anchetator începe să pună o serie de întrebări, această poveste reală ia o turnură și mai stranie. Filmul este câștigător al mai multor premii, printre care şi un premiu BAFTA pentru Debut extraordinar și alte 27 de nominalizări. Documentarul este subtitrat în limba română. Vă documentar (2)așteptăm în număr cât mai mare!”, transmit reprezentanții Muzeului Județean Gorj.
British Council este una dintre cele mai cunoscute organizații guvernamentale din lume, având ca scop promovarea culturii britanice în lume prin proiecte de artă, educație, societate, stimulând astfel schimburile internaționale și înțelegerea multiculturală.
De asemenea, Consiliul Britanic organizează cursuri pentru învățarea limbii engleze, precum și pregătire specifică pentru susținerea testelor IELTS și Cambridge.
În România, British Council este prezent încă din anul 1938, cu centre în orașele București, Cluj-Napoca și Iași. British Documentary este unul dintre cele mai longevive și populare proiecte ale British Council, care a debutat în 2010, aducând în fața publicului din România cele mai bune documentare britanice. Pentru fiecare ediție, Consiliul Britanic a încercat să aducă publicului autohton cele mai importante documentare britanice contemporane, care au fost nominalizate sau au câștigat premii British Documentary Awards, una dintre cele mai cunoscute instituții de profil.
La Târgu-Jiu, proiectul se va derula în perioada mai – noiembrie, la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here