O nouă licitație pentru străzile din Motru

1143

Primăria Motru a scos din nou la licitație lucrările pentru modernizarea întregii zone de mijloc a municipiului, unde nu s-a intervenit de mai bine de o jumătate de secol. Vor fi refăcute Aleile Violetei, Castanului, Ghiocelului, Griviței, Pinului, Caisului, Lămâiței, Crizantemei și Platforma Complex Mijloc, inclusiv trotuarele și parcările adiacente.
Lucrările, în valoare de peste 4 milioane de lei, sunt finanțate pe fonduri europene, prin POR 2014-2020. Contribuția proprie a Primăriei Municipiului Motru este de 2% din valoarea totală a lucrărilor executate.
„Se vor realiza lucrări de reabilitare străzi, trotuare și parcări existente, precum și lucrări de extindere a acestora (realizare carosabil nou, trotuare și parcări noi). Suprafețele carosabile și cele ale trotuarelor se vor realiza din mixturi asfaltice. Se vor realiza lucrări de asigurare a scurgerii apelor pluviale, respectiv un număr de 42 de guri de scurgere și șapte cămine de vizitare racordate la canalizarea existentă, și se va înlocui iluminatul public în această zonă cu iluminat eficient. Vor fi realizate zone verzi în suprafață totală de 11.316 mp”, potrivit proiectului cu finanțare nerambursabilă „Îmbunătățirea calității vieții în Municipiul Motru”.
Data limită pentru depunerea ofertelor este 25 noiembrie. „Lucrarea nu a fost adjudecată în primă fază din cauza dosarelor incomplete”, a precizat primarul Gigel Jianu.
Durata de realizare a investiției este de cel mult doi ani de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here