O nouă ediție a manifestării Filocalia

722

Școala Populară de Artă, în calitate de partener, vă invită la cea de-a XXXIII – a ediţie a manifestării religioase „Filocalia”. Evenimentul se desfăşoară în perioada de post şi rugăciune premergătoare Marelui Praznic al Naşterii Domnului.
Evenimentul este organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Târgu Jiu, în parteneriat cu Școala Populară de Artă Târgu Jiu, Liceul Teologic Târgu Jiu, Protoieriile Târgu Jiu Nord, Târgu Jiu Sud și Târgu Cărbunești.
Cu acest prilej, în prima zi a manifestării, luni, 09 decembrie 2019, ora 18:00, la Biserica ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Târgu Jiu, va conferenția Înalpreasfințitul Acad. Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Motropolitul Olteniei.
– Marți, 10 decembrie 2019, ora 18:00, la Biserica ”Sf. M. Mc. Gheorghe” (spital), va avea loc cea de-a doua seară filocalică ce este dedicată temei ” Biserica și apologeții ei în perioada interbelică”. Invitatul serii este Preot Lect. Univ. Ioniță Apostolache, din cadrul Facultății de Teologie din Craiova.
– Joi, 12 decembrie 2019, ora 18:00, la Biserica ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Târgu Jiu, Arhidiacon Lect. Univ. Ionel Ungureanu, din cadrul Facultății de Teologie din Craiova, va aborda tema ”Evanghelia și noi, cei de azi”.
La aceste întâlniri duhovniceşti vor mai contribui: Corul Preoților din Târgu Jiu şi Corul Liceului Teologic Târgu Jiu.
Intrarea este liberă, iar, după cum s-a obișnuit, la sfârșitul fiecărei prelegeri va fi o sesiune de întrebări și răspunsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here