O nouă ediţie a Festivalului-concurs „Corala gorjeană Stelian Florescu”

1009

Cele mai bune formaţii corale din judeţul Gorj se reunesc la Târgu-Jiu! Astăzi, se desfăşoară cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană“.

Festivalul-concurs „Corala Gorjeană” este o manifestare destinată formaţiilor corale de adulţi şi copii. Scopul evenimentului este revitalizarea mişcării corale de amatori atât la nivelul şcolilor generale, cât şi al liceelor şi aşezămintelor de cultură. Evenimentul este organizat de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu“. Festivalul este programat să înceapă în această seară, la ora 18.00, la Colegiul Național „Spiru Haret” din municipiul Târgu-Jiu.
Și-au anunțat participarea anul acesta pe scena din amfiteatrul Colegiului Național „Spiru Haret”: formația ,,Gorjencele” de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, formația ,,Prichindelul” și ,,Clopoțelul” tot de la aceeaşi unitate de învăţământ, formația corală a Colegiului Național „Spiru Haret”, Ansamblul ,,Privighetorile Gorjului”, corul bisericesc al Bisericii „Sfinții Apostoli Mihail și Gavril” și Grupul Bărbătesc de colindători ai Ansamblului ,,Cheile Oltețului” din Polovragi. Cu siguranță, cei prezenți la eveniment vor fi încântați în pragul sărbătorilor de iarnă cu colinde superbe interpretate de cele șase formații. Grupul Bărbătesc de colindători ai Ansamblului „Cheile Oltețului” din Polovragi participă pentru prima dată la acest festival concurs și este format din absolvenți de Licee și Facultăți de teologie. Acesta a luat ființă în urmă cu 10 ani și are în componență membri cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani.Începând cu această ediție, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradițioanle Gorj a decis ca, în memoria fostului lor coleg, Festivalul să poarte numele „Corala gorjeană Stelian Florescu”. Ca şi până acum, concursul se desfăşoară pe trei secţiuni: coruri mixte mari şi de cameră, coruri pe voci egale şi grupuri corale mixte şi grupuri pe voci egale, iar repertoriul a cuprins trei piese: o piesă din repertoriul naţional, o piesă din repertoriul internaţional şi o piesă din repertoriul sărbătorilor de iarnă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here