O nouă ediție a Atelierelor de poezie ”Serile la Brădiceni”

284

A XXII-a ediție a Atelierelor de poezie ”Serile la Brădiceni” se va desfășura în zilele de 7 și 8 septembrie 2018. Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Populară de Artă Târgu-Jiu și Primăria Peștișani.

Potrivit organizatorilor, programul ”Serilor la Brădiceni” va debuta după o vizită la Casa-muzeu „Constantin Brâncuși” de la Hobița, cu lansări de cărţi: Adrian Frățilă, Balade, Editura Măiastra, 2018; Ioan Lascu, Cazul Sorescu așa cum a fost, Ed. Tipomoldova, 2017; Ioan Holban, Globalizare și identitate națională, Editura Junimea, iunie 2018; Marius Aldea, sinistra, Casa de Editură Max Blecher, 2015 și Reviste literare: – Portal Măiastra nr. 3/2018; – Scriptor, nr. 9-10/2018.
De la ora 18.00, va avea loc o seară luminată de poezie sub coroana STEJARULUI DIN BRĂDICENI!
Sâmbătă, 8 septembrie 2018, între orele 10.00 – 11.30, la Căminul Cultural din Brădiceni – 500 de ani de la atestarea documentară a Brădiceniului – alocuțiuni, lansarea monografiei „Brădiceni, veche vatră românească”, expoziții de cărți și reviste ale autorilor din Brădiceni, expoziție de costume populare).
De la 11.00, va urma Ceremonia decernării premiilor naţionale „Serile la Brădiceni” pentru poezie şi critică literară. Anul acesta laureații acestor premii sunt: Ioan Moldovan (Premiul Național pentru Poezie), Ioan Lascu și Ioan Holban (Premii Naționale pentru Critică literară), Marius Ștefan Aldea (Premiul pentru Poezie ”Arthur Bădița”, atribuit unui poet gorjean).
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here