O nouă echipă de seniori la baschet! Handbalul mai aşteaptă

782

CSM Târgu-Jiu va avea formaţie de baschet. Noua echipă se va înscrie în Liga Naţională şi va porni din utlima grupa valorică. Practic, avem mari şanse să vedem aceiaşi jucători gorjeni care au evoluat şi pentru ACS Târgu-Jiu. CSM nu va mai dispune de sportivi străini, în acest an competiţional, iar şeful secţiei de baschet va fi chiar Adrian Roşu (28 de ani), căpitanul fostei echipe de la Târgu-Jiu. Rămâne de văzut dacă Roşu va mai intra şi pe parchet. Cert este că sportivul vrea, dar nu ştie dacă noile atribuţii îl vor limita la un rol administrativ. După ce a asistat la dispariţia a două proiecte baschetbalistice la Târgu-Jiu, Roşu a explicat de ce vrea acum să fie expert sportiv la CSM. ,,Am încercat din nou pentru că acum eu voi fi şeful. De data aceasta nu se va mai întâmpla la fel. Nu ştiu dacă voi putea fi şi jucător şi conducător. Eu aş vrea să şi joc, să ajut echipa în continuare ca şi sportiv. Încă mai duc, cel puţin şase ani, dar asta o să aflu pe parcurs. O să vedem când se finalizează toate lucrurile”, a spus sportivul originar din Miercurea Ciuc. Situaţia este ceva mai complicată pentru iubitorii handbalului. Dan Ilieş (37 de ani) este cel care va coordona activitatea secţiei. Fostul component al Energiei a declarat că, deocamdată, va miza pe creşterea juniorilor, care vor forma nucleul viitoarei echipe profesioniste. Vorbim însă, din primele estimări, de cel puţin doi ani în care CSM Târgu-Jiu nu va avea o formaţie de seniori. ,,În primul rând, mi-aş dori să crească copiii din Târgu-Jiu, pentru mine e un scop. Mi-aș dori ca în viitor să avem o echipă de divizia a doua. Echipă se poate face oricând, dar ţinând cont că eu-mi doresc să joace copiii din Târgu-Jiu, o să fie nevoie de câţiva ani de zile. Vrem să le oferim posibilitatea acestor copii să crească frumos, să crească aşa cum trebuie. Atunci când ajungem în prima ligă, eu îmi doresc să avem ani de zile experienţa, să nu mai cădem de acolo. Pentru a avea continuitate, trebuie să clădim o piramidă. Plecăm de jos, cum trebuie, e un club nou. Cu siguranţă, o să fie şi performanţă. Vreau să-i încurajez pe toţi copiii, de la 14 ani în jos, să vină către sport, către handbal, baschet. Nu se ştie de unde iese câte un talent. O să avem cel puţin patru grupe de copii la handbal, fete şi băieţi”, a precizat Ilieş. Evident, pentru o echipă de seniori trebuie şi un buget pe măsură.

Pică acordul cu LPS?
Directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ, a făcut demersuri pentru ca echipa de senioare a Liceului cu Program Sportiv să fie preluată de noua entitate sportivă. Chiar şi aşa, s-ar părea că formaţia care a activat anul trecut în liga secundă nu mai dispune de ,,materie primă”, iar şeful de la CSM nu a căzut de acord cu conducerea instituţiei de învăţământ. ,,Unii au vorbit deja prea mult pe această temă, de colaborarea cu LPS. Eu am prins în acest proiect şi preluarea echipei LPS de senioare, dar sunt ceva probleme, nu am ajuns încă la un consens. Va trebui să cresc aceste copile de 14 ani. Dacă, într-un final, vom cădea de acord se va face şi această echipă de anul acesta, banii sunt prinşi în buget. M-ar bucura să fac acest acord cu LPS, sper să găsesc înţelegere acolo, pentru că antrenorii sunt foarte ok”, a spus Bălăeţ.
Primarul Marcel Romanescu le-a reaminit celor de la LPS că nu sunt în măsură să pună condiţii. Edilul a declarat că vrea un parteneriat cu instituţia, dar nu este şi obligatoriu ca Robert Bălăeţ să îl facă.,,Un parteneriat cu două entităţi se face cu acordul CSM-ului, nu ne poate impune nimeni reguli. Bugetul poate fi ulterior redistribuit. Vrem să facem parteneriat cu LPS, dar în condiţiile stabilite de noi, pentru că Primăria municipiului Târgu-Jiu, prin CSM, finanţează activitatea. Dacă aveam o problemă cu LPS, nu introduceam această echipă de liga a doua, dar să nu creadă că ne-au prins la mijloc. Cineva, acolo, foloseşte aceste copile. Nu suntem condiţionaţi de acest parteneriat, dacă Dan Ilieş găseşte soluţia, un antrenor care să-şi formeze o echipă, fără niciun fel de parteneriat, nu avem nimic împotrivă”, a afirmat edilul. Rămâne de văzut dacă handbalul feminin va reveni şi în următorul sezon la Târgu-Jiu. Cert este că noile formaţii vor evolua în alb-albastru, cele două culori care au fost alese să reprezinte sportivii de la CSM.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here