O nouă Conferinţă de Management al Carierei, la UCB

686

În ziua de 2 aprilie 2015, începând cu ora 16.30, în amfiteatrul A016 al Facultăţii de Inginerie a avut loc o nouă Conferinţă de Management al Carierei adresată studenților de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Evenimentul face parte din seria de activităţi derulate în cadrul proiectului “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investește în oameni”.

Conferinţa din data de 2 aprilie a fost moderată de prof. univ. Lucia Paliu-Popa, care a prezentat obiectivele şi activităţile principale ale proiectului. A subliniat importanţa şi utilitatea activităţilor de consiliere adresate tuturor studenţilor înscrişi în grupul ţintă şi a prezentat conţinutul activităţilor, la care pot participa studenţii proveniţi din grupuri vulnerabile, ce au caracter opţional. Studenţii au primit informaţii şi despre beneficiile financiare pe care le au prin participarea la acest proiect, respectiv subvenții de 500 ron sau burse sociale de 1000 ron. Totodată, prof.univ. Lucia Paliu-Popa, expert în cadrul echipei de implementare a proiectului, a prezentat partenerii acestui proiect şi a arătat că este o mare realizare pentru Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu să colaboreze cu universităţile de tradiţie din România.

Ghidul studentului, prezentat la Liliana Luca
În cadrul conferinţei prof. univ. Liliana Luca a prezentat Ghidul studentului privind întocmirea CV-ului, prezentarea la interviul de angajare şi alte aspecte relevante inserţiei profesionale. Studenţii au aflat despre importanţa educației formale și non-formale, precum şi despre mecanismele de dezvoltare şi valorificare a competenţelor hard şi soft în practicarea profesiei alese. A menţionat avantajele pe care le au tinerii absolvenţi în aplicarea la joburi, precum și care sunt aşteptările angajatorilor. Liliana Luca a încurajat tinerii participanţi la conferință să-și seteze un obiectiv în activitatea profesională şi să facă tot ce le stă în putinţă pentru a construi o carieră de succes.

ucb2Modele pentru studenţi
Studenţii s-au bucurat de prezentările susţinute, în cadrul conferinşei din 2 aprilie, de doi invitaţi speciali: Diana Fometescu şi Anuţa Bondoc.
Diana Fometescu este în prezent Responsabil Unitate Retail BCR-Sucursala Gorj. După finalizarea studiilor superioare la Universitatea “Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, Diana Fometescu a revenit în oraşul natal Târgu-Jiu cu dorinţa de a investi în dezvoltatea sa profesională. Este angajată a BCR Sucursala Gorj începând cu anul 2001 şi a avut o ascensiune foarte rapidă în carieră, datorată muncii realizate cu profesionalism și seriozitate. A încercat în permanenţă să se perfecţioneze, să evite greşelile, iar perseverenţa şi ambiţia i-au adus în scurt timp respectul colegilor cu experienţă în profesia de economist. Le-a vorbit studenţilor despre diversitatea şi specificul locurilor de muncă dintr-o bancă. I-a încurajat pe participanţi să nu se demotiveze după primele provocări, să-şi menţină obiectivele şi să continue să muncească cu responsabilitate şi implicare pentru a putea trece peste obstacolele ce apar după angajare.
Anuţa Bondoc, absolventă a Universității “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, este în prezent director executiv la Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România- Filiala Gorj. Studenții au fost informaţi care sunt paşii pe care trebuie să îi parcurgă un economist pentru a obține calitatea de expert contabil sau de contabil autorizat. Conştientizează că exigențele de la activitatea pe care o desfăşoară sunt foarte mari, dar profesează cu plăcere, ceea ce o ajută să treacă mai uşor peste provocări. Munceşte foarte mult, îşi doreşte să se perfecţioneze în permanenţă şi consideră că aceasta este reţeta pentru o carieră de succes.

ucb1Sprijin pentru studenţi
Prin implementarea acestui proiect conducerea Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu doreşte să ajute studenţii să se cunoască mai bine şi să îşi traseze câteva direcţii pentru viitorul lor profesional, în concordanţă cu competenţele pe care aceştia le au. “Pe site-ul proiectului, www.cariera.uvt.ro, se pot înscrie studenții care își doresc să fie beneficiarii unui proces complex și complet de consiliere în carieră”, confirmă prof. univ. dr. ing. Ștefan Ghimiși, coordonator proiect din partea Universităţii “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.