O “nouă” condamnare pentru Modroiu și Moșoiu!

853

La un an și jumătate de când Curtea de Apel Craiova a dispus Judecătoriei Târgu-Jiu să rejudece dosarul în care foștii primari Vasile Moșoiu și Ion Modroiu sunt acuzați că împreună cu un om de afaceri, Valentin Frunză, și un diriginte de șantier, Nicolae Isar, au prejudiciat bugetul local al comunei Drăguțești, instanța a reușit să pronunțe un nou verdict. Sentința a fost dată după mai multe amânări și este atât de “nouă” că seamănă foarte mult cu cea pe care un alt complet al Judecătoriei Târgu-Jiu l-a dat cu câțiva ani în urmă și care a fost contestat. Așa a ajuns Curtea de Apel să dispună rejudecarea la Târgu-Jiu, verdictul de acum sancționându-l pe Moșoiu cu o amendă administrativă de 1000 de lei, sancțiune ce va fi înregistrată în cazierul judiciar. Edilul a plătit prejudiciul de peste 43.000 de lei care i se imputa și de aceea și soarta sa a fost mai ușoară.

Ceilalți trei inculpați au primit pedepse de câte 2 ani închisoare, executarea fiind suspendată și înlocuită cu termene de încercare, la fel cum fusese decis și la precedenta sentință a aceleiași instanțe. “Condamnă pe inculpatul Modroiu Ion, la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată (3 acte materiale). (…) dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 2 ani închisoare, pe un termen de încercare de 4 ani. (…)Condamnă pe inculpatul Isar Nicolae, la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată (3 acte materiale).(…)Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 2 ani închisoare, pe un termen de încercare de 4 ani. (…)Condamnă pe inculpatul Frunză Valentin la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată (3 acte materiale) . (…)Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 2 ani închisoare, pe un termen de încercare de 4 ani”, a decis instanța de judecată.
Judecătorii le-au interzis inculpaților să ocupe funcțiile în care au săvârșit infracțiunile pentru care sunt condamnați acum pe o perioadă de un an de la executarea pedepsei principale. Totodată, cei trei au fost obligați și să despăgubească Primăria Drăguțești cu peste 251.000 de lei, cât ar reprezenta prejudiciul adus bugetului local. Paguba e reprezentată de lucrări plătite și neexecutate la niște poduri și punți peste râul Jiu în urmă cu circa un deceniu. Instanța a dispus anularea unor documente care prezentau lucrări ca și cum ar fi fost executate, decizia judecătorilor nefiind nici de data aceasta definitivă. Inculpații au posibilitatea, la fel ca și procurorii, să conteste verdictul și dosarul să ajungă din nou la Curtea de Apel Craiova, cea care ar trebui să dea sentința definitivă în cele din urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here